Buldan'dan Türk-Kılıçdaroğlu görüşmesi açıklaması

Buldan'dan Türk-Kılıçdaroğlu görüşmesi açıklaması

Pervin Buldan: Tesadüfi bile olsa Ahmet Türk gibi isimlerin bu tür görüşmeleri yapmasında bir sakınca görmediğimizi özellikle ifade etmek istiyorum.

HDP il eş başkanları toplantısında konuşan Eş Genel Başkan Pervin Buldan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ahmet Türk arasındaki görüşmesinin ‘tesadüfen’ yapıldığını belirtti.

Buldan, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ile partisinin genel merkezinde düzenlenen il eş başkanları toplantısına katıldı. Gazetecilerin sorusu üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eski HDP Milletvekili Ahmet Türk arasında yapılan görüşmeyi değerlendiren Buldan, görüşmenin ‘tesadüfen’ yapıldığını belirtti.

BULDAN: SAKINCALI GÖRMÜYORUZ

Buldan görüşmenin, parti kararı ile yapılmadığını belirterek, “Tesadüfi bile olsa Ahmet Türk gibi isimlerin bu tür görüşmeleri yapmasında bir sakınca görmediğimizi özellikle ifade etmek istiyorum. Fakat esas görüşmeler, karar mekanizmalarımızda alacağımız kararlar ve halkımızla yapacağımız görüşmeler doğrultusunda olan görüşmelerdir” diye konuştu.

CHP ile olası bir yerel seçim ittifakı olasılığını da değerlendiren Buldan, “Yerellerde yapılacak görüşmelerin önemli olduğunu düşünüyorum. Merkezi anlamda alınmış bir karar ve görüşme yok bu aşamaya kadar. Bundan sonrası açısından yereller başta olmak üzere merkezi görüşmelerde de böyle bir teklif gelirse barış, demokrasi ve özgürlükler açısından kapımızın açık olduğunu ifade edebiliriz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.