Buldan: İttifakımızı açıklıyoruz

Buldan: İttifakımızı açıklıyoruz

"Bu ittifakının adı kadın ittifakı. Bu ittifakın adı Türkü, Kürdü, Ermenisi, Lazı, Çerkeziyle birlikte; ister asker ister sivil olsun; evladı yaşamını yitiren tüm annelerin ittifakıdır"

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul’da düzenlenen 8 Mart Mitingine katıldı. 

Mitingde söz alan Buldan şu ifadeleri kullandı: 

"Bugün dünyanın dört bir yanında meydanlarda olan, kendi özgürlüğü için, demokrasi için, barış için alanlara çıkan tüm kadın yoldaşlarımıza buradan sevgilerimizi gönderiyoruz. Selam olsun bugün aramızda olmayan Bakırköy, Kandıra Cezaevi’nde havalandırmalarda zılgıtlarıyla birlikte bizlerle beraber olan kadın yoldaşlarımıza, selam olsun. Figen Yüksekdağ’a, Gültan Kışanak’a, Sebahat Tuncel’e, tüm kadın yoldaşlarımıza selam olsun. Onlar bugün aramızda değiller, cezaevlerinde rehin tutuluyorlar. Ancak bilsinler ki milyonlar onlarla, kadınlar onlarla, biz onlarlayız. Yaşamın her alanında şiddete maruz kalan, baskıya maruz kalan, kadın iradesi yok sayılan ve bu ülkede kadınları tahakküm altına almaya çalışan, kadınları inkar eden ve kadınları katleden zihniyetin karşısında milyonlarca kadın bugün alanlarda. Emekçi kadınlar, yoksul kadınlar, işçi kadınlar, siyasetçi kadınlar şunu söylüyor: Biz artık eşlerimize kocalarımıza, ağabeylerimize itaat etmiyoruz, sizin zihniyetinize de itaat etmiyoruz, boyun eğmiyoruz. Çünkü bu ülkeyi yönetenler kadınları tahakküm altına almak istiyor, kadınları siyasetin dışına atmak istiyor, kadın cinayetlerine, tacize, tecavüze seyirci kalıyor. Kadınlar bundan sonra sizin her türlü baskınız karşısında el ele vererek omuz omuza verecek ve bu zihniyetinizi özgürlük mücadelesiyle yıkacak. 

Biz bu ülkede en fazla mağdur olanlarız. En fazla acı çekenleriz. En fazla gözyaşı dökenleriz. Ancak şunu da biliyoruz; AKP hükümetinin kadınlara yaklaşımı karşısında her zaman ön saflarda mücadele edeceğiz. 

hdp---2.jpg

Kadın özgür olmadan o ülke özgür olmaz

Özgürlük ve eşitlik mücadelesi verdiğimiz bu dönemde şunun sözünü veriyoruz. Figen Yüksekdağ özgürleşene kadar, 78 yaşındaki Sîsê Ana özgürlüğüne kavuşana kadar, Gültan Kışanak bu meydana gelene kadar, Sebahat Tuncel özgürleşene kadar bizim mücadelemiz devam edecek. Bizim mücadelemiz başta cezaevlerini, sonra bu ülkeyi özgürlüğüne kavuşturacak. Bir ülkede kadın özgür olmadan o ülke özgür olmaz. Türkiye özgür olmadan Ortadoğu ve dünyada özgürlük olmaz. Bundan sonra da özgürlük mücadelemiz bu ülkeye demokrasi gelene kadar devam edecek. Bizim özgürlük mücadelemiz bu ülkede tek bir insanın burnunun bile kanamadığı günler gelene kadar devam edecek. 

İttifakımızı açıklıyoruz: Kadın ittifakı, barış ittifakı, özgürlük ittifakı

Bugünlerde herkes birileriyle ittifak peşinde. Bugün buradan sizlerle birlikte yapacağımız ittifakı da açıklıyoruz. AKP - MHP’nin cumhur ittifakına da gönderme yapıyoruz. Bizim de ittifakımız var ancak bizim ittifakımız seçim ittifakı değil. Seçimden sonra da devam edecek bir ittifak gerçekleştiriyoruz. Bu ittifakının adı kadın ittifakı. Bu ittifakın adı Türkü, Kürdü, Ermenisi, Lazı, Çerkeziyle birlikte; ister asker ister sivil olsun; evladı yaşamını yitiren tüm annelerin ittifakıdır. Barış ittifakıdır, kadın ittifakıdır, özgürlük ittifakıdır, kalıcı bir ittifaktır.

İttifakımıza herkesi davet ediyoruz  

Bu ittifaka herkesi davet ediyoruz. Kadınlara yönelik her türlü şiddette, baskıda, yaşamını yitiren annelere, cezaevlerinde olan yoldaşlarımızın ailelerine, genç arkadaşlarımıza Türkiye’nin değişmesini isteyen her kadında çağrımızı yapıyoruz. El ele vererek yolumuzu barış yoluna çevirmek için yapıyoruz. Bunun için büyüğüz, başarılıyız. Umudumuz çok büyük çünkü biz cesaretin partisiyiz. Cesaretimizi meydanlara çıkan kadınlardan alıyoruz. İyi ki varsınız. İyi ki varsınız! 

Kazanacağımız günler yakın 

Yolumuz uzun, karşımızda ceberut bir anlayış var. O yüzden bu yol uzun. Bu yol uzun ama bizlerin özgürlüğünü sağlayacak onurlu bir yol. Tüm yoldaşlarıma bu onurlu yolda başarılar diliyorum. Kazanacağımız günler yakındır."

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.