Buldan: İsim vermiyorum, İstanbul'da oylarımız kime gidecek biliyorsunuz

Buldan: İsim vermiyorum, İstanbul'da oylarımız kime gidecek biliyorsunuz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin İstanbul'da düzenlediği mitingde seçmenlere seslendi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde düzenlenen mitinginde konuştu.

‘HALKIMIZ, KAYYIMLARI ANKARA’YA GÖNDERECEK’

Seçim çalışmaları için gittikleri yerlerde büyük bir coşku olduğunu söyleyen Pervin Buldan, “Özellikle kayyımların atandığı yerlerde, halkımız sabırsızlıkla 31 Mart tarihini bekliyor. O kayyımların biletini çoktan kesmişler. 31 Mart akşamı Ankara uçağına biletlerini kesmişler. Saray’a gönderecekler, Tayyip Bey’in yanına gönderecekler” dedi.

‘DİNİ BİLMİYORSANIZ SİZE ÖĞRETMESİNİ BİLİRİZ’

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim konuşmalarını eleştiren Buldan, şöyle devam etti:

“HDP’lilerin dinsiz, imansız ve ateist olduğunu iddia ediyor. Peki buradan sormak istiyoruz. Siz değil misiniz 24 Haziran seçimlerinde yaptığınız mitinglerde elinize Kuran’ı Kerim’i alıp dini istismar ederek seçim mitingleri düzenleyen? Biz dini de, imanı da, Allah’ı da AKP’den öğrenmedik. Eğer siz bilmiyorsanız biz size öğretmesini de biliriz. Ama onların amacı farklı. Onların amacı din üzerinden siyaset yapmak.”

‘YENİ ZELANDA ÇOK UZAK, TÜRKİYE’DEKİ KATLİAMLARIN HESABINI VER’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yeni Zelanda’da 2 camiye düzenlenen saldırıyla ilgili “Eğer Yeni Zelanda bu katliamın hesabını sormazsa biz gereğini yaparız, biz sorarız” dediğini belirten Pervin Buldan, “Ya Yeni Zelanda çok uzak, sen Türkiye’de işlenen yapılan katliamların hesabını ver önce. Ankara Katliamı’nda, Suruç Katliamı’nda onlarca insan can verdi. İstanbul’da bombalar patladı. Diyarbakır HDP mitinginde IŞİD bomba patlattı. Roboski’de katliam yapıldı, insanlarımız can verdi. Henüz bu katliamların hiçbirinin sorumluları açığa çıkarılmadı. Aksine bunların üzeri örtüldü” diye konuştu.

‘DEMOKRASİDEN YANA OLAN ADAYA OY VERECEĞİZ’

“Türkiye’yi nasıl yönetiyorlarsa, İstanbul’u da aynı anlayışla yönetiyorlar. Talan, yalan, haram; bu üç şey üzerinden” diyen Buldan, “İstanbullu da artık kararını verdi. Biz bugün buraya bunun için geldik. Burada İstanbul’da AKP- MHP ortak adayına değil; demokrasiden, barıştan, özgürlükten yana olan ve İstanbul’daki demokrasi güçlerinin adayı olan bir kişi var. Oylarımız oraya gidecek. İsim de vermiyorum, parti ismi de vermiyorum, siz biliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Sultanbeyli’de kendi adaylarıyla seçime girdiklerini hatırlatan Pervin Buldan, “Nihat Akdoğan arkadaşımız, Hakkarili yoldaşımız. Sizin evladınız, Hakkari Milletvekilliği yapmış, TBMM’de sizleri temsil etmiş. Yine Ülker Anamız. Anaların anası hepimizin anası Ülker Anamız. Saçlarını barış için ağartmış. Bu iki değerli eşbaşkan adayımızı 31 Mart tarihinde belediye eşbaşkanı yapacağınıza yürekten inanıyorum” dedi.

‘CEZAEVLERİNDEN CENAZELERİN ÇIKMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ’

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevinde 132’nci günde olduğunu dile getiren Buldan, “Sevgili Leyla’yla birlikte cezaevlerinde ve dışarıda yüzlerce arkadaşımız bedenini açlığa yatırmış. Tek bir talepleri var; tecrit kalksın diyorlar. Açlık grevinde olan arkadaşlarımızın talebinin mutlaka ama mutlaka dikkate alınması gerektiğini ifade ediyoruz. Cezaevlerinden cenazelerin çıkmasına asla müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

‘BAKALIM BÜYÜK DAİRE SİZİ Mİ DİNLEYECEK DEMİRTAŞ’I MI?’

Önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatlarının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) yaptığı temyiz başvurusunun kabul edildiğini kaydeden Buldan, şunları söyledi:

“Ama bütün kanallar flaş haber olarak, ‘AİHM Türkiye’nin yapmış olduğu başvuruyu kabul etti’ şeklinde verdi. Ama hatırlatmak isteriz Selahattin Demirtaş’ın yaptığı başvuru da kabul edildi. Bakalım Büyük Daire sizi mi dinleyecek yoksa Selahattin Demirtaş’ı mı? Bakalım kararını nasıl verecek? Öyle dereyi görmeden paçayı sıvamayın. Selahattin Demirtaş’la ilgili verilen kararların üzerine atlamayın. Selahattin Demirtaş’ı cezaevinden çıkaracak olan irade işte buradadır, halkımızdır.”

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.