Buldan: Herkes Demirtaş'ı düşünüp oy versin

Buldan: Herkes Demirtaş'ı düşünüp oy versin

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Van'da konuştu: Herkes oy kullanırken elini vicdanına koysun, Selahattin Demirtaş’ı düşünsün öyle atsın oyunu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında Van’da konuştu. Buldan, “Sizin Kürt halkıyla sorununuz olmayabilir ama bizim sizinle sorunumuz var. Bugün MHP ile kol kola giren, bozkurt işaretiyle Kürt halkından oy almaya gelecek olan Erdoğan’a sesleniyoruz, bizim sizinle sorunumuz var. Kürt halkının sizinle sorunu var” diye konuştu.

Buldan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

BİR ARADA DURARAK KARAR VERME GÜNÜ: AKP Hükümeti’nin artık başta Kürtler olmak üzere Türkiye toplumuna vereceği bir söz artık kalmadı. 16 yıldır onları çok yakından takip ettik. Kürt halkını inkar eden, Kürt halkını imha etmeye çalışan ve Türkiye toplumunun da geleceğini karartmaya çalışan bir iktidara karşı artık Türkiye toplumunun bir arada durarak kararını vermesi gerekir. O günü 24 Haziran olarak belirledik. 16 yıllık iktidarı döneminde AKP’nin 7 Haziran ruhuna ve Kürt halkının kazanımlarına, HDP’ye yaklaşımı ortada. Bizler şuna inanıyoruz: AKP bu ülkeye hiçbir şey getirmedi. Demokrasiden, eşitlikten, özgürlüklerden, kardeşlikten bahseden bir parti bugün Türkiye Cumhuriyet tarihinin en kötü dönemini yaşatıyor. Bu ülkeyi yöneten diğer iktidarlarda faili meçhulleri, kayıpları, köy yakmalarını yaşamamıza rağmen, işkencelere maruz kalmamıza rağmen, AKP Hükümeti’nde bunun daha fazlasını yaşadık.

O KOLTUĞA BEKİR KAYA’YI OTURTACAĞIZ: Sadece Türkiye ile sınırlı kalmadılar. Kürt halkının yaşadığı coğrafyalara da saldırdılar. Afrin’e girdiler, Kürt halkının kazanımlarına saldırdılar. Kerkük’te Kürt halkının kazanımlarına saldırdılar. Türkiye’de Kürt halkının kazanımlarına saldırılarını belediyelerimize kayyum atayarak, irademizi cezaevine koyarak yaptılar. Sevgili Bekir Kaya sadece Türklerin ve Kürtlerin belediye başkanlığını yapmıyordu. Herkesin gönlünde taht kuran Bekir Kaya, suçu olmamasına rağmen sırf Van halkının yanında durduğu için rehin olarak tutuluyor. Onun yerine atanan kayyum tam bir sömürge valisi. Bugün Kürt halkının kazanımlarına saldıran, belediye kurumlarımızın kapatılmasına yönelik çalışma yapan bu kayyumlara bizler 24 Haziran’dan sonraki yerel seçimlerde de dersini vereceğiz. Onları da sandığa gömeceğiz. Bekir Kaya’yı o koltuğa oturtacağız.

YÜKSEKDAĞ VE HEZER BURAYA GELECEK: Sizin iradeniz olan Sevgili Figen Yüksekdağ, her zaman birlikte mücadele etmekle onur duyduğumuz, Van halkının seçtiği, kadın iradesi olarak sizlerin yanında her zaman yer alan sevgili Figen Yüksekdağ rehin olarak tutulmakta. Ama biz söz veriyoruz. 24 Haziran’dan sonra Figen Yüksekdağ da Tuğba Hezer de buraya gelecek. İradeniz olan milletvekili arkadaşlarımız buraya gelecek. Bunun için 24 Haziran seçimlerini bekliyoruz. 24 Haziran seçimleri Kürtlerin de kaderini değiştirecek seçimdir. Dün Başbakan “bizim Kürt halkıyla sorunumuz yok” dedi. Sorununuz yoksa Afrin’e neden gittiniz? Kürt halkının kazanımlarına neden saldırdınız? Kentlerimize atadığınız kayyumlar Kürt halkının değerlerinin yazılı olduğu tabelaları neden yerlerinden söktü? Kürt halkıyla sorununuz yoksa neden kayyumlar atadınız? Kürt halkıyla sorununuz yoksa, Demirtaş’ı, Yüksekdağ’ı, Baluken’i neden cezaevinde tutuyorsunuz? Sizin Kürt halkıyla sorununuz olmayabilir, ama bizim sizinle sorunumuz var. Bugün MHP ile kol kola giren, bozkurt işaretiyle Kürt halkından oy almaya gelecek olan Erdoğan’a sesleniyoruz, bizim sizinle sorunumuz var. Kürt halkının sizinle sorunu var.

İNKAR EDENE İRADEMİZİ ORTAYA KOYMAMIZ LAZIM: Tayyip bey dün akşam “sandıklardan demokrasi tokadı çıkacak” demiş. Biz size Kürt tokadı vuracağız zaten, kuşkunuz olmasın. Bu sadece Kürdün değil, Alevi’nin, Çerkes’in, Laz’ın tokadı da olacak. Bu tokat kadınların, gençlerin tokadı da olacak. Bu tokat Serhad’ın tokadı da olacak. Bizler Cumhurbaşkanı adayımızı  4 Mayıs’ta açıklayacağız. Cumhurbaşkanı adayımızla Türkiye’nin şu anda içinde bulunduğu bu adaletsizliğin önüne geçmek adına, yargının, yürütmenin, yasamanın tek adam eli altında tutulduğu bir dönemde, bizim Cumhurbaşkanı adayımız demokrasi vaat edecek. Van halkına Cumhurbaşkanı adaylığı başta olmak üzere genel seçimlerde de iradelerine sahip çıkmalarını, AKP’ye tek bir oyun bile gitmemesi gerektiğini söylüyoruz. AKP’ye oy veren tüm Kürt halkına sesleniyorum, sizin varlığınızı inkar edene, sizin iradenizi yok sayana, milletvekillerinizi rehin alana, belediyelerinize kayyum atayana karşı birlik ve beraberliğimizi bugün ortaya koymamız lazım. Kürtlerin birlik ve beraberliğinin zamanı geldi, Kürtler bundan sonra tüm Türkiye’ye birlikteliklerini ispat etmek durumunda. 24 Haziran’a çok az bir zaman kaldı. 24 Haziran’a giderken Türkiye toplumunun geleceği açısından, gençlerin kadınların geleceği açısından,  Türkiye’nin değişim ve dönüşüme olan ihtiyacı açısından bugünleri iyi değerlendirmemiz lazım. Gece gündüz çalışmamız lazım. Van’ın her evine, her sokağına girerek, sokakta gördüğümüz her insanın yüreğine dokunarak başarmamız lazım.

VAN’DA BU KARARLILIĞI GÖRDÜM: Türkiye tek adamdan büyüktür. Türkiye Erdoğan’dan çok büyüktür. Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan’a mahkum değildir. Türkiye AKP’ye mahkum değildir. Yeni bir şans var, yeni bir fırsat var. Bu fırsatı HDP çatısı altında siyaset yapan bileşenlerimizle, Türküyle, Kürdüyle,  Ermenisiyle, Alevisiyle, Sünnisiyle bu ülkeyi yeniden yaratmak, bu ülkeye barışı, demokrasiyi getirmek, özgürlükleri ve eşitliği getirmek bizlerin elinde. Yeter ki inançlı olalım, yeter ki kararlı olalım. Ben bugün bu kararlılığı gördüm. Van halkı başaracak. Van’da bütün milletvekilliklerini alarak, Cumhurbaşkanlığı’nda da yüzde yüz oy çıkararak başaracağımıza yürekten inanıyorum. AKP’den, Recep Tayyip Erdoğan’dan, Bahçeli’den kurtulacağız. Bu ülkeyi sömürenlerden hırsızlardan yalancılardan kurtulacağız. Bu kurtuluş 24 Haziran’da. Ya kazanacağız ya kazanacağız. Başka bir alternatifimiz yok. Herkes oy kullanırken elini vicdanına koysun, Selahattin Demirtaş’ı düşünsün öyle atsın oyunu. Figen Yüksekdağ’ı düşünsün oyunu öyle atsın, Nadir Yıldırım’ı, Tuğba Hezer’i düşünsün, Bekir Kaya’yı düşünsün oyunu öyle atsın sandığa.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.