Buldan: Gökçek'in Ankara'ya yaptıklarını halk biliyor

Buldan: Gökçek'in Ankara'ya yaptıklarını halk biliyor

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Melih Gökçek’in MHP’den olası Ankara adaylığını, “MHP'ye hayırlı olsun. Gökçek'in Ankara'ya neler yaptığını halk yakından biliyor” olarak değerlendirdi.

Görevinden istifa eden eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in MHP’den tekrar aday olabileceği gündeme geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Aday olmak istiyorum derse MHP’ye şeref kazandırır” sözlerine Gökçek, “Sayın Bahçeli, sözleriyle beni inanılmaz şekilde onore etmiştir. Sözleri bana şeref vermiştir, teşekkür ediyorum” yanıtı verdi.

Gökçek’in adaylığı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da soruldu. Erdoğan, “Melih bey benim 94’ten beri yol ve dava arkadaşım. Bundan sonra da beraber gideceğimizi zannediyorum” dedi.

‘SEÇİLEBİLECEK OLSA AKP BIRAKMAZDI’

Gökçek’in MHP’den Ankara adaylığı ihtimali üzerine yaşanan gelişmeler muhalefet partilerinin de takibinde. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Gökçek’in adaylık tartışmasını nasıl izliyorsunuz” sorusuna “Gülerek izliyorum” yanıtı verdi, bunun nedenini şöyle açıkladı:

“Gökçek önce hesabını versin. Neden istifa etti? Kendisini seçen insanlara hiç mi saygısı yok. Nedir istifa nedeni? Sağlık sorunu mu vardı? Ne vardı da istifa etti? Tek bir açıklama yapmayarak kendisini seçen insanlara çok büyük saygısızlık yaptı. Kaldı ki Ankara halkı Gökçek’i gayet iyi biliyor. İstifa ederken hiçbir şey söylemediği için bu millete önce bir açıklama borçlu.”

Gökçek’in adaylığını çok gerçekçi bulmadığını söyleyen Torun, “MHP’nin tercihi ama seçilebilecek olsaydı AKP bırakmazdı, istifa ettirmezdi. Bu saatten sonra tutmaz” dedi.

‘GÖKÇEK’İN ANKARA’YA YAPTIKLARINI HALK BİLİYOR’

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da Gökçek’in adaylık olasılığı ile ilgili, “MHP’ye hayırlı olsun” dedi. MHP lideri Bahçeli ile Gökçek arasındaki karşılıklı “şeref”, “onur” açıklamalarını hatırlatan Buldan, “Gökçek’in Ankara’ya neler yaptığını halk çok yakından biliyor. Uzun yıllar belediye başkanlığı yaptı. Aynı zihniyet, aynı anlayış bir daha gelir mi bilemiyorum. Kendi tercihleri” dedi.

Haber: Nergis Demirkaya - Duvar

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.