Buldan, Erdoğan'a Gündoğdu Meydanı'ndan yanıt verdi

Buldan, Erdoğan'a Gündoğdu Meydanı'ndan yanıt verdi

HDP Eş Genel Başkan Pervin Buldan, 'HDP hala bu milletten nasıl oy alıyor, inanamıyorum' diyen Erdoğan'a İzmir Gündoğdu Meydanı'ndan yanıt verdi.

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için İzmir’de düzenlenen final mitingi on binlerce yurttaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Polis bariyerleri ile çevrilen alanın 3 farklı noktasında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Akşam 18.00'de başlayacak seçim yasaklarından dolayı öğle saatlerinde başlayan miting için İzmir'in dört bir yanından gelen on binlerce insan sıcaklara rağmen alanı doldurdu. 

Mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 24 Haziran'da karanlıkla aydınlık arasında bir tercih yapılacağını belirtti.

Buldan, "Bugün İzmir kararını vermiş, yarına hazırlığını yapmış. Şimdi Amed'de halkımızla İzmir'deki halkımızı buluşturma zamanıdır. İzmir'in dağlarında açan çiçeklerle Hakkari'nin dağlarında açan sümbülleri buluşturma zamanıdır. İzmir halkı 24 Haziran'da sandıklara imzasını atacaktır. İzmir halkı, AKP iktidarının İzmir'e yaptığı zulümleri yakından biliyor. Havasını, suyunu, ağacını talan eden insanına zulüm eden iktidara yarın sandıklarda ders verme zamanıdır. Yarın tarihi bir gündür, yarın sandık başında atacağımız oylar sadece bir pusula değildir. Yarın o sandıklardan, demokrasi, özgürlük, geleceğimiz, HDP ve Demirtaş çıkacak ama onlar HDP'den de Demirtaş'tan da korkuyor. O kadar büyük bir korku var ülkenin cumhurbaşkanı bizleri karalamaya çalışıyor" dedi.

dgywablucaaqwip.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hala “HDP nasıl hala oy alıyor, anlamıyorum” sözleri ile ilgili de  şunları söyledi: “Kolayı var. Bilal'e sor sana tane tane anlatsın. Erdoğan kendisini önde görüyor. Ona HDP'nin mitinglerinin fotoğraflarını gösteriyor. O da inanıyor. Herkesin bir tarihi var. AKP'nin 17-25 Aralık'ı var. Bizim de 7-24 Haziranı'mız var. 7 Haziran'da başarımızı yarın da göstereceğiz. Siz, bu halkın sorunlarını yok saydınız. Yarından sonra bu sorunlar olacak ama bir siz olmayacaksınız. HDP olarak bu sorunları çözmeye talibiz. İzmir halkının da sorunlarını çözmeye talibiz. HDP'de büyük bir umut ve inanç var. Onun için yarın sandık başına giderken herkes umudunu ve inancını da götürsün. Demirtaş'la birlikte bu sorunları çözeceğiz. İki cumhurbaşkanı adayı düşünün. Biri mevcut cumhurbaşkanı adayı, diğeri cezaevinde. Mevcut cumhurbaşkan adayı her gün herkese hakaretler yağdırıyor. Diğeri ise cezaevinde ve sadece ketili ve mesajları var. Erdoğan'ın her gün 30 kanala çıkması bir Demirtaş'ın bir ketilı etmez. Demirtaş cezaevinden daha geniş kitlelere sesleniyor".

Buldan, "Gençler, yarından sonra bu ülkeyi Demirtaş'la birlikte yürüteceksiniz. Kadınlar, iktidara yürüyoruz. Sandıklar kadınların rengiyle boyanacak.  Yarın tarihi bir fırsattır. Yarını elimizden kaçırırsak bir daha bu günleri yakalayamayız. OHAL'in olmadığı, özgürce konuşabileceğimiz bir ülke hayal değil. Yarınki fırsatı iyi değerlendireceğiz, özgür eşit koşullarda bir yaşam, aydınlık bir Türkiye için bir oy HDP'ye bir oy da Demirtaş'a diyeceğiz. Az önce cezaevinden çıkan avukat Demirtaş'ın İzmir'de alandaki herkese selam gönderdiğini söyledi. Halkların büyük bir temsiliyetle mecliste olacağı bir güne uyanacağız. İzmirliler bir oy bile onlara kaptırmayacağız. Bir oy bile bu ülkenin güvencesidir. Sizlere güveniyorum sandıklara sahip çıkacağınız. Eşit özgür koşullarda yaşamanın bir adımını atacağız. Hep birlikte başaracağız, kazanacağız" dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.