Buldan: Devlet tacizciyi korudu

Buldan: Devlet tacizciyi korudu

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, grup toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye’nin artık bir yol ayrımında olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Pervin Buldan, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Grup konuşması başlamadan Leyla Güven’in verdiği röportajlarından kesitler ve yapılan eylemlerin görüntüleri izletildi.

Ardından kürsüye çıkan Buldan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

DEMOKRASİ SEÇENEĞİ VAR: Türkiye yol ayrımındandır. Bir yanda halklara nefes aldırmayan faşizm bir yanda da ülkeye nefes aldıracak güçlü bir demokrasi seçeneği var. Bir yanda karanlık var diğer tarafta aydınlık var. Leyla bu karanlığı dağıtmak için 104 gündür açlık grevinde.

TARİHİ BİR DİRENİŞ: Açlık grevleri zalimlerin kurduğu tecrit sistemi ve faşizme dur demek için yapılan bir müdahaledir. Tarihi bir direniştir. Tecride dayanan İmralı sistemi bugün tam 20’nci yılında. Bu sistemin özü bir kişiye uygulanan tecrit değildir, barışı özgürlükleri adaleti emeği esas alan demokratik cumhuriyet seçeneğini engellemek için kuruldu. Hukuku dışlamaya dayalı bir yönetim biçimi karşımıza çıkmaktadır. Demokratik hak ve özgürlüklere, demokratik siyasete parlamentonun iradesine darbe yapıldıysa ülke yarı açık cezaevine dönüştürüldüyse bunun ardında yatan tecrit sistemidir. Tecrit faşizmi ayakta tutmak için oluşturulan bir sistemdir. Tecrit sistemi toplumu demokrasiyi barış planlarını çökertme planıdır. Türkiye Cumhuriyeti, bir tecrit devletine, Tecrit Cumhuriyeti’ne dönüştürüldü.

OMUZ OMUZA VERMELİYİZ: Ülkeyi tecritten çıkartmak için el ele omuz omuza vermeliyiz. Demokratik seçeneği daha da yükseltmeliyiz. Bunu hep birlikte başaracağız, Leyla ile başaracağız, Sebahat ile başaracağız, açlık grevindeki arkadaşlarla başaracağız.

GERİ ADIM ATMAYACAKLAR: Bir vekilimize 10 bin polis atıyorlar. Siz zannediyor musunuz bizim vekillerimiz geri adım atacak. Asla yılmayacaklar, asla geri adım atmayacaklar. Evrenlerden Çillerlerden korkmadık sizden de korkmayacağız. Çünkü biz Leyla’nın yoldaşlarıyız.

DEVLET TACİZCİYİ KORUDU: Sandıkta yenemeyeceklerini gördükleri için arkadaşlarımıza polislerini salıyorlar. Her bir vekilimizin karşısına polis ordusunu yığdılar. Fiziki saldırılarda bulundular. Saldırılar sadece vekillere değil çocuklara kadar uzandı. Van’da gözaltına alınan üç çocuğa insanlık dışı işkenceler yaptılar. Devletin üniformalı polislerinin gözaltına aldığı Merve Demir’e mide bulandırıcı tacizi bütün dünya gördü. Devlet bu iğrenç saldırıya sahip çıktı. Tacizciyi korudu. Bu cesareti onları mevcut iktidar veriyor. AKP iktidarının ülkeyi getirdiği budur.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum