Buldan: Demokrasi güçleri ile İstanbul’u kazanmaya geldik

Buldan: Demokrasi güçleri ile İstanbul’u kazanmaya geldik

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “İstanbul’da kime oy verecekler?" sorusuna yanıt verdi. Buldan, "Elbette İstanbul’a demokrasi güçleri ile birlikte kazanmaya geldik” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul’un Esenyurt ilçesinde düzenlenen mitingde konuştu.

Belediyelerine kayyım atanan il ve ilçelerde seçimi kazanacaklarını söyleyen Pervin Buldan, “Buraya Van’dan, Şırnak’tan, Hakkari’den geliyorum. Halkımız ‘Burası tamam batıya gidin’ dedi ve bizi buraya gönderdi. Dediler ki ‘İstanbul’a, Ankara’ya, Antalya’ya, İzmir’e gidin, orada faşizm var'” ifadelerini kullandı.

‘AKP UYUYAMIYOR, RÜYALARINA GİRİYORUZ’

“İstanbul’da da Ankara’da da diğer büyük kentlerde de kazanmak için geldik” diyen Buldan, şöyle devam etti:

“AKP’ye kaybettirmek için geldik. AKP uyuyamıyor, biz rüyalarına giriyoruz, kabusları oluyoruz. Çünkü onlara kaybettirecek tek güç HDP’dir. Onun için büyükşehirlerde aday çıkarmadık. İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Mersin, İzmir büyükşehirde ve kimi ilçelerde adaylarımız yok. Ama kendi listelerimizle gireceğimiz belediye meclis üyelerimiz var. Meclis üyelerinin listesini hazırladık ve o listelerle seçimlere gireceğiz. Halkımız ‘AKP kaybetsin ne gerekiyorsa yaparız’ dedi. O yüzden aday göstermedik.”

‘HALKIMIZ ONLARIN KİMYASINI BOZDU’

İstanbul’a geldiği için “HDP Eş Genel Başkanı İstanbul’a gelmiş acaba neye gelmiş, kime oy isteyecek” sorusunun sorulduğunu belirten Buldan, “Oy isteyeceğimiz yer belli: Demokrasi güçleri. Demokrasi güçleri ile İstanbul’u kazanmaya geldik. Sevgili halkımız, onların kimyasını bozduğumuz için bizden o kadar korkuyorlar ki yaptıkları mitinglerde, gittikleri her yerde konuştukları tek şey var: HDP. İstanbul halkı AKP’ye muhtaç ve mahkum değildir” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum