Buldan: Çalışmalarımızın yer aldığı tek televizyon var; Tayyip TV

Buldan: Çalışmalarımızın yer aldığı tek televizyon var; Tayyip TV

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Mersin'de HDP'lilere seslendi. Buldan, Akdeniz ilçesinde sahip oldukları belediyeye atanan kayyım 31 Mart'ta Ankara'ya göndereceklerini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 31 Mart seçiml çalışmaları kapsamında Mersin’in Akdeniz ilçesinde konuştu. Önceki dönem HDP’nin elinde bulunan ve daha sonra kayyım atanan Akdeniz İlçesi HDP’nin iddialı olduğu bölgelerden biri.

Buldan, burada toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Mersin bir arada yaşamın, çoğulculuğun, çok renkliliğinin, çok sesliliğin olduğu Türkiye’nin ender kentlerinden biridir. Burada yaşayan herkes; Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkesiyle, Arabıyla, Terekemesiyle, Alevisiyle, Sünnisiyle barış içerisinde kardeşçe bir arada yaşamın en güzel örneğini vermektedir. Bu çoğulculuğu, bu çok sesliliği kimsenin yok etmesine asla izin vermeyeceğiz. Akdeniz çoğulcu ve bir arada yaşamanın merkezi olmaya devam edecek. Bu kente tek sesi, tek adamlığı ve tekçiliği getirmelerine ve buraya hakim kılmalarına asla izin vermeyeceğiz.”

‘KAYYIMLARI 31 MART’TA ANKARA’YA GÖNDERECEĞİZ’

“Sevgili halkımız, yoldaşlarım, bizler bu yola çıkarken şunu söyledik: halkımızın belediyelerine atanan kayyımları 31 Mart tarihinde Ankara’ya göndereceğiz. Kayyımlardan o belediyeleri alıp, bir kez daha halkımıza teslim edeceğiz. Çünkü o belediyeler sizin belediyeleriniz, sizler seçtiniz. Ancak, kayyımları görev başına getirip bir halkın iradesine ipotek koyanlar şunu görsünler: Kayyımların vakti artık doldu. Bu ülkede bir kez daha bunu yapmaya cesaret edemeyecekler.”

‘MERSİN’DE OYLARIMIZ DEMOKRASİ GÜÇ BİRLİĞİNE’

“Özellikle Mersin açısından ifade etmek istediğim bir şey var. Akdeniz Belediyesi’nde HDP’nin rengi, sesi, görüntüsü hiçbir zaman yok olmayacak. 31 Mart tarihinde de halkımız HDP etrafında kenetlenerek sandıkta AKP ve MHP’ye iyi bir ders verecek, bunu biliyoruz. 31 Mart tarihi, onlara vereceğimiz dersin tarihi olacak. Bunu biliyoruz, size güveniyoruz, size inanıyoruz. Ancak Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde aday çıkarmadık. Bunu da halkımızın geleceği için demokratik güç birliği adayından yana olduğumuzu her fırsatta söyledik, bir kez daha söylüyoruz: Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde demokrasi güç birliği adayına oy vermenizi istiyoruz. Siz kim olduğunu çok iyi biliyorsunuz, söylemeye gerek bile duymuyoruz.”

‘BİZİ GÖSTEREN TEK BİR TELEVİZYON VAR: TAYYİP TV’

“Bugün yaptığımız çalışmalar, mitingler ve etkinlikler hiçbir şekilde medyada yer almazken bizi gösteren tek bir televizyon var. O da Tayyip TV. Çünkü bütün mitinglerinde bizlerin sinevizyonunu göstermekten başka, bizim sesimizi görüntümüzü halka izletmekten başka hiçbir şey yapmıyorlar. Ama şunu bilsinler ve görsünler ki halkımız her yerde, her koşulda, her türlü engellemeye rağmen HDP’yi hiçbir zaman sahipsiz bırakmadı, hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Tıpkı bugün burada olduğu gibi, tıpkı Akdeniz gibi Mersin gibi.”

HDP’nin 31 Mart seçimleri için hazırladığı reklam filmi televizyonlarda gösterilmemişti.

‘AÇLIK GREVLERİ KRİTİK AŞAMADADIR’

“Sizlere Leyla Güven’i bir kez daha hatırlatmak isterim. Hakkari Milletvekilimiz, kadın yoldaşımız Sevgili Leyla Güven bugün 127 gündür bedenini açlığa yatırmış. Onunla birlikte birçok cezaevinde, parti temsilcilerimiz Sebahat Tuncel’in, Selma Irmak’ın ve dışarıda Dilek Öcalan’ın, Tayyip Temel, Murat Sarısaç ve Dersim Dağ’ın sürdürdüğü açlık grevleri devam etmektedir. Bugün bu açlık grevleri kritik bir aşamaya gelmiştir. Bu ülkeyi yönetenler, hükümet kendi çıkardığı yasaları bile uygulamamaktadır. Bedenini açlığa yatıran arkadaşlarımızın talebi meşru, haklı ve yasal bir taleptir. Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması içindir.”

‘BU TECRİDİ MUTLAKA KIRACAĞIZ’

Tecrit bir insanlık suçudur ve bu ülkenin kendi çıkarmış olduğu yasaları uygulamaması bile kendisiyle çelişen, suç işleyen bir zihniyetin göstergesidir. Açlık grevinde olan arkadaşlarımızın talebi bugün milyonların talebidir. Bu haklı ve meşru talebi sahiplendiğimizi ve bu tecridin bir an önce kaldırılmasını bir kez daha talep ediyoruz. Çok geç olmadan, insanlarımız yaşamlarını yitirmeden bu talebin mutlaka dikkate alınması gerekiyor. Buraya yakın cezaevlerinde açlık grevi direnişlerini sürdürmekte olan arkadaşlarımızın aileleri de aramızda. Onlara da sevgilerimizi iletiyoruz. Talebiniz talebimizdir diyoruz. Bu tecridi mutlaka ama mutlaka kıracağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.