Buldan: Bize uğur getirdi bu okul

Buldan: Bize uğur getirdi bu okul

HDP Eşbaşkanı Buldan oyunu İstanbul'da daha önce Demirtaş'ın da oy kullandığı sandıkta kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan oyunu İstanbul Sultanbeyli’nde bulunan Mevlana Ortaokulu’ndaki 1147 numaralı sandıkta kullandı. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Buldan, “Yoğun bir kampanya sürecinden sonra bugün umutla beklediğimiz 24 Haziran’ı nihayet görebildik. Kazasız belasız bir kampanya süreci yürüttük. Ve bu süreç içerisinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün seçimlere çok büyük bir ilgi var. Elbette ki Türkiye’nin geleceğini bugün oyluyoruz. Demokratik bir seçim olmasını yürekten diliyorum” dedi.

‘HERKES OYUNU KULLANMALI’

Herkesin özgür iradesiyle oy kullanacağına yürekten inandığını vurgulayan Buldan, “Müdahale edilmeden, herkesin kendi iradesiyle oylarını kullanması elbette ki Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli. Demokratik bir seçim olmasını temenni ediyorum. Çünkü geleceğimizin aydınlık bir gelecek olmasını istiyoruz. Demokratik bir Türkiye için bugün oylarımızı kullandık” diye konuştu.

Bir oyun Türkiye’nin demokratik geleceği için çok önemli olduğunu ifade eden Buldan, “Ben bugün Türkiye adına, geleceğimiz adına, yarınlarımız adına, çocuklarımı ve gençlerimiz adına demokratik bir Türkiye olacağı inancını taşıyorum. Çıkacak olan sonuç elbette ki hepimiz için önemli bir sonuç olacak. Ama demokratik bir sonuç olacağına yürekten inanıyorum. Herkese kolay gelsin” ifadesini kullandı.

‘BU OKUL UĞUR GETİRDİ’

Mevlana Ortaokulu’nda daha önce HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın oy kullandığını da hatırlatan Buldan, şunları söyledi: “Bu okulda hem 7 Haziran tarihinde hem de 1 Kasım tarihinde şu anda cezaevinde olan sevgili Cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş iki sefer oy kullandı. Bize uğur getirdi bu okul. O yüzden ben de onun bıraktığı yerden devam etmek istiyorum. Sevgili Demirtaş bize çok şey bıraktı. Biz bu akşam onu özgürlüğüne kavuşturacağız. Buna yürekten inanıyorum.”

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.