Buldan: Biz bu ülkenin her yerine kök salmışız

Buldan: Biz bu ülkenin her yerine kök salmışız

Hakkari’ye gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partilerinin hedef gösterilmesine, “Terk edin diyorlar. Kendisini Maho ağa zannediyor. Sanki burası bir köydür. Sanki bizi köyünden kovmaya çalışıyor" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve aralarında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mehmet Kamaç, PDK-Bakur Genel Başkanı Sertaç Bucak, HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in de milletvekili olduğu Hakkari’deydi.

DAVUL VE ZURNALI KARŞILAMA

HDP il ve ilçe eşbaşkanları, belediye eşbaşkan adayları Cihan Kahraman ve Seher Kadiroğlu Ataş, Çukurca Belediyesi eşbaşkan adayları Abubekir Kanar ile Hividar Ertunç’un da dahil olduğu seçim otobüsü, kent merkezinde tur attı.

hkr-04-03-2019-pervin-buldan-hakkari-karsilama1-2.jpg

HDP il binası önünde bir araya gelen kitle ellerinde HDP bayrak ve flamalarıyla davul zurna eşliğinde halay çekti. Kitle, “HDP halktır, halk burada”, “Kayyum gidecek, halk gelecek” sloganları eşliğinde HDP il binasından seçim bürosu olarak kullanılan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binasına yürüdü.

‘İTTİFAKI DEVAM ETTİRECEĞİZ’

Buldan ve HDP’liler yüzlerce kişi tarafından, “Direne direne kazanacağız”, “Leyle Güven onurumuzdur” sloganlarıyla karşılandı. Halk buluşmasında, Hakkari Belediyesi eşbaşkan adaylarının halkı selamlamasının ardından konuşmalar yapıldı. İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mehmet Kamaç, Kürt halkının değerleri için ittifaka girdiğini belirterek, “Bu iradeyi ayakaltına alanları 31 Mart’ta göndereceğiz” dedi. İttifakın tarihi olduğunu dile getiren Kamaç, ittifakı devam ettireceklerini söyleyerek, “Birlikte hareket ederek kurtulabiliriz” diye konuştu.

PDK-B Genel Başkanı Sertaç Bucak da Leyla Güven’e selam yolladı. Bucak, “Bir tek Hakkari değil, her yerde kayyumları göndereceğiz. 31 Mart’tan sonra özgürlük gelecek, buna inanıyorum, başaracağız, zafer bizim olacak” dedi. DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk ise Güven’e selam yolladı.

‘HAKKARİ BOYUN EĞMEZ, BİAT ETMEZ’

Alkış ve sloganlar eşliğinde anons edilen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bugün burada olmaktan bir Hakkarili olarak gurur duyuyorum. İyi ki varsınız. Büyük bir engelleme sonucunda bu alanı doldurdunuz. Bu bir miting değil, bu büro açılışınıza bile büyük engeller çıkardılar, ama her şeye rağmen sizler bu alanı doldurdunuz. Çünkü Hakkari halkı boyun eğmez, biat etmez” sözleriyle konuşmasına başladı. 

 ‘SANDIKLARDA DERS VERECEĞİZ’

Zorlu bir süreçten geçildiğini dile getiren Buldan, “Ancak bu kadar zorlu olmasına rağmen başta Hakkari olmak üzere gittiğimiz her yerde sizlerin coşkusuyla karşı karşıya kalıyoruz. Bu coşku 31 Mart’ta sandıklara yansıyacak. Bundan kuşku duymuyoruz. Çünkü Hakkari halkı ödediği bedelleri bilir, gasp edilen belediyelerini bilir, rehin alınan milletvekillerini bilir. Bu halkı engellemekten başka hiçbir şeyi reva görmeyen; ama bunun karşısında güçlü bir mücadele var. Bunun için de yaptıklarını; belediyeye kayyum atarak, belediye başkanlarımızı rehin alarak bu kenti yönetmeye çalışanlara karşı 31 Mart’ta sandıklarda ders vereceğiz” diye konuştu. 

hkr-04-03-2019-pervin-buldan-hakkari-karsilama6.jpg

‘UMUDUMUZU KİMSE KIRMAYACAK’

Belediyeye atanan kayyumları ve partilerinin seçilmiş vekil ve yöneticilerinin cezaevinde olduğunu hatırlatan Buldan, cezaevindeki arkadaşlarına selam yolladı. Buldan, “Yine cezaevindeyken 24 Haziran seçimlerinde irademdir dediniz, kazandırdınız. Sonra tahliye oldu, ama bedenini açlık grevine yatırdı. Onlar rehin aldıkça tutukladıkça, gasp ettikçe biz daha çok büyüyoruz, daha çok birbirimize bağlanıyoruz. İşte bizim mücadelemiz bu kadar büyük ve onurludur. Nerede olursak olalım; halkımızın yarınlarına dair büyük umutlarla yola çıktık. Bu umudumuzu kimse kıramayacak” ifadesinde bulundu.

“31 Mart tarihindeki seçimlerde Hakkari’den de büyük beklentimiz var” diyen Buldan, şöyle devam etti: “Aslında kararını vermiş. Bu kentte kayyum atadılar, daha sonra onu belediye başkan adayı yaptılar. Kayyuma, Hakkari Devlet Hastanesi’nin yolu nerede diye sorarsanız inanın ki bilmiyor. O kayyum Hakkari halkının, bizim insanlarımızın evine giderken evin içinde arama yaptırıyor. O kayyum hangi aileyle görüşürse o aileyi basınla paylaşıyor. Hakkari halkını birbirine kırdırmaya çalışıyor.”

hkr-04-03-2019-pervin-buldan-hakkari-karsilama1.jpg

‘HAKKARİ’NİN GELECEĞİ BORÇLANDIRILMIŞ’ 

Buldan, “Hakkari Belediyesi, 400 trilyon borç batağına girmiş. Hakkari’nin geleceğini borçlandırmış. Kayyum, ters lalenin anıtını söktürmüş, kurumlara kilit vurmuş. Şimdi kayyum aday olmuş. Buradan Hakkari halkına söz veriyoruz, o kayyumu Ankara’ya hep birlikte göndereceğiz” dedi. Kürt ittifakına da dikkat çeken Buldan, “Ölene kadar, mezara kadar bozulmayacak olan Kürt ittifakını gerçekleştirdik. Sadece yerel seçimler için değil, çok şeffaf ve ilkeli ittifak olacak” dedi.

‘KENDİNİ MAHO AĞA ZANNEDİYOR’ 

Buldan, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından partilerinin hedef gösterilmesine ve “gidin” sözlerine şöyle cevap verdi: “Bize hakaret etmeyi kendisine bir görev olarak almış. Terk edin diyorlar. Kendisini Maho ağa zannediyor. Sanki burası bir köydür. Sanki bizi köyünden kovmaya çalışıyor. Bu kent bizim, bu topraklar bizim. Biz, bu ülkenin her yerine kök salmışız. Bir ülkenin cumhurbaşkanı kendi halkından bu kadar nefret etmemeli, bir ülkenin cumhurbaşkanı kendi vatandaşını kovmamalı, 6 milyon insanı yok saymamalı. Biz geçmişte Cumhurbaşkanlığı yapan çok insan gördük. Neredeyse onlara bile rahmet okutacak bir duruma geldiler. Ancak bu ülkenin cumhurbaşkanı AKP’ye oy vermeyen herkesi bu ülkede yok sayıyor. Oysa biz bu ülkenin, demokrasi, özgürlüğe olan ihtiyacından kaynaklı her gün rengini iradesini ortaya koyan partiyiz.”

hkr-04-03-2019-pervin-buldan-hakkari-karsilama4.jpg

‘BU TALEP MEŞRUDUR, HAKLIDIR VE YASALDIR’ 

Leyla Güven ve cezaevindekilerin açlık grevini hatırlatan Buldan, “Sevgili Leyla ve onunla birlikte açlık grevine giren birçok arkadaşımızın tek bir talepleri var. Bu talep meşru bir talep, haklı bir talebi, yasal bir taleptir. İmralı’daki Sayın Öcalan’ın kendi ailesi ve avukatlarıyla  görüştürülmesi talebi. Bu talebi AKP ve Adalet Bakanlığı engellemektedir. Arkadaşımız Sevgili  Dersim Dağ da bedenini açlık grevine yatırdı, Leyla’ya moral olsun diye. Biz de HDP olarak bu haklı talebin arkasındayız, tecrit mutlaka kalkmalıdır. Bugün Türkiye’de herkes tecrit altındadır. Büro açılışında engel varsa bu bir tecrittir. İnsanların seçim çalışması yapma hakkı vardır. Bu engelleniyorsa burada tecrit vardır. Bu tecrit tüm Türkiye toplumuna riayet ediyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Biz HDP olarak Türkiye’nin toplumsal barışa olan ihtiyacından kaynaklı buradayız. Bu büro açılışımızın 31 Mart’ta başarı getirmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Buldan, son olarak “Sandıklarımız sahip çıkalım, oylarımıza sahip çıkalım, Hakkari halkı bir kez daha tarih yazacak. Yüzde 90 oranıyla büyük başarının altına imza atalım” çağrısı yaptı.

Buldan ve beraberindekiler Hakkari’nin ardından Yüksekova’ya gitmek için yola çıktı.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum