Buldan: Ağrı’da 4 sıfır yapacağız

Buldan: Ağrı’da 4 sıfır yapacağız

Ağrı’da bir konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, atanan kayyumların politikalarını eleştirerek, Ağrı’da 4 sıfır yapacaklarını söyledi.

Doğubayazıt’ın ardından Ağrı’ya geçen HDP’liler, Belediye Düğün Salonu’nda yapılan halk buluşmasında vatandaşlarla buluştu. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, yerine kayyum atanan Sırrı Sakık, HDP PM üyeleri ve il eşbaşkanları ile yöneticilerinin katıldığı program bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. 

SIRRI SAKIK: BAŞIMIZ AĞRI HALKININ KARŞISINDA DİK

Sırrı Sakık bir konuşma yaparak, “Buraya 4 yıl önce gelmiştik. Siz Serhatlılar öyle bir güç yarattınız ki onlar ilk yenilgiyi burada yaşadılar. Ağrı verdiği ilk kararla şu mesajı vermek istedi; ‘ey beni yönetenler artık ben bu coğrafyada kan gözyaşı, ölüm istemiyorum.’ Ama ne yazık ki bu mesaj doğru anlaşılmadı. Biz 4 yıl boyunca belediyecilik örneği yarattık. Dualar kenti yarattık. Sokakta dolaşan her yurttaşımız dönüp bize dua etti. Ama akbabalar, düzen partisinin peşinde dolaşanlar yalan yanlış şeyleri Ankara’ya götürdüler. Hiçbirinin derdi Ağrı halkının derdi olmadı olmaz da. Bizim size ilk günden bu yana bir sözümüz vardı, paranızı çalıp çırpmayacağız demiştik. Ben Erdoğan’dan Bahçeli’den de eski bir siyasetçiyim elbette konuşacağız elbette siyaset yapacağız. Başımız dik Ağrı halkının karşısındayız. Biz onlardan bir borç batağı aldık ve hepsini ödedik. Giderken 20 trilyondan fazla para bıraktık; ama öyle alelacele ihaleler yaptılar ki o paranın nereye gittiğini kimse bilmiyor” ifadelerini kullandı.

‘AĞRI HALKI HİÇBİR ZAMAN DİZ ÇÖKMEDİ’

Daha sonra konuşmasını yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Bugün Ağrı’da olmanın gururunu taşıyoruz. Elbette ki Ağrı’ya gelmişken onların sorunlarına değinmeden gitmeyeceğiz. Sırrı başkanın dediği gibi Ağrı acıların kentidir. Ağrı halkı hiçbir zaman taviz vermeyen, eğilmeyen bir halktır. Ancak yaşanan acılara rağmen Ağrı halkı kendisini yönetenlerin önünde diz çökmedi. Ağrı halkı Erdoğan’ın önünde diz çökmedi çökmeyecektir. Bu kente gelip oy isteyecek olanlar hiçbir zaman vadettiklerini yapmadı. Her gelen hastane sözü verdi, ama o hastane yıllardır yapılmadı. En son yapımı durduruldu. Biz biliyoruz ki Ağrı halkı hastane de, yayla da, yol da istiyor. Hastane yatırımını durduranlara sesleniyoruz; verdiğiniz hangi sözü yerine getirdiniz. Ağrı halkına gelip doğal gaz sözü verenler hani doğalgaz hattınız nerede? Ağrı’ya tam gaz gelenler hiçbir sözünü yerine getirmeden geri döndüler” dedi. 

‘EHMEDÊ XANÎ’NİN HEYKELİNİ YENİDEN DİKECEĞİZ’

Doğubayazıt Belediyesi’ne atanan kayyumun Ehmedê Xanî’nin büstünü yıkmasını hatırlatan Buldan, “Siz o heykeli bir beton yığını olarak görebilirsiniz; ama Kürt halkının yüreğinden beyninden asla silemeyeceksiniz. Bir kez daha söz veriyoruz, kayyumları buradan silip süpürdükten sonra Ehmedê Xanî’nin heykelini Doğubayazıt ve Ağrı meydanına dikeceğiz. Kürt halkının değerleri yine burada olacak. Bizim için çok önemli bir fırsat var önümüzde, 24 Haziran elimizden aldıklarını geri almak için bir fırsattır. Hiç kimse HDP’yi sandığa gömmeği hayal etmesin, rüyanızda görürsünüz. Buraya gelip aday olanlara sesleniyorum, çantanızı pılınızı pırtınızı toplayın gidin size buradan ekmek çıkmaz. Kadınlara, gençlere sesleniyorum herkes HDP’den aday olsun, bizim hepsine kapımız açıktır” dedi. 

Buldan sözlerini şöyle sürdürdü: “Barış ve demokrasi sürecini bitirenler ilk provokasyonu Ağrı’da denedi. Ama Ağrı halkı izin vermedi. İkinci plan Ceylanpınar’da hayata geçirildi ve bu süreci bitirdiler. Barış ve demokrasi sürecini bitirenler ayrıca HDP’nin milletvekillerini belediye başkanlarını cezaevlerine attılar. İşte bu süreçte daha güçlü daha kalabalık 200 milletvekili ile Meclis’te onlarla mücadele edeceğiz. Biz gittiğimiz her yerde onları tabela partisi yapacağız. Özellikle Ağrı’da 4 sıfır yapacağız.”

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.