Brunson'ın ev hapsine alınması ABD'yi tatmin etmedi

Brunson'ın ev hapsine alınması ABD'yi tatmin etmedi

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo,Türkiye'de yaklaşık iki yıl tutuklu kaldıktan sonra bugün ev hapsi şartıyla serbest bırakılan rahip Brunson kararının yeterli olmadığını söyledi.

Rahip Brunson'un ev hapsine alanması tahliye bekleyen ABD'yi memnun etmedi. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Brunson'un ev hapsine alınmasını yeterli bulmadıklarını söyledi. 

Twitter hesabından açıklama yapan Mike Pompeo, "Rahip Brunson'ın hapishaneden ev hapsine alınmasını memnuniyetle karşılıyoruz, ancak bu yeterli değil. Bay Brunson'a karşı güvenilir bir kanıt görmedik ve Türk yetkililerini, Brunson davasını derhal şeffaf ve adil bir şekilde çözmeye çağırıyoruz" mesajını paylaştı.

Bu arada birkaç gün önce ABD'li bir heyetin Türkiye'ye gelerek Brunson'ın serbest bırakılması için gizli görüşmeler yaptığı öğrenildi. ABD Savunma Bakanı Mattis'in "Birkaç gün içinde olumlu gelişmeler olabilir" şeklindeki açıklaması da bu gizli görüşmeye bağlandı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.