Brunson'ın avukatı AYM'ye başvuracak

Brunson'ın avukatı AYM'ye başvuracak

Ev hapsi kararıyla cezaevinden tahliye edilen ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'un avukatı İsmail Cem Halavurt, 3 Ekim'de AYM'ye başvuracak. Halavurt, Brunson hakkında verilen ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı kararlarının bozulmasını isteyecek.

ABD’li rahip Andrew Craig Brunson’ın avukatı İsmail Cem Halavurt’un, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuracağı öğrenildi. Halavurt, yerel mahkemelerin itirazlarını reddetmesi üzerine 3 Ekim’de başvurusunu yapacağını açıkladı.

Habertürk’ten Yasemin Güneri’nin haberine göre, casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklu yargılanırken ev hapsi kararıyla tahliye edilen İzmir Diriliş Kilisesi Pastörü Andrew Craig Brunson’ın avukatı Halavurt, yerel mahkemeye yaptıkları başvuruya gelen ret kararının 3 Eylül tarihinde kendilerine tebliğ edildiğini söyledi.

3 Ekim’de de bir aylık sürenin dolduğunu belirten Halavurt, “3 Ekim tarihinde Anayasa Mahkemesi’ne dava açacağız” dedi. Halavurt, yapacakları başvuruda, “Brunson’un özgürlüğü ve güvenliği hakkının ihlal edildiği ve seyahat özgürlüğünün engellendiği” iddiasında bulunacaklarını dile getirdi.

‘DİLEKÇE HAZIR DEĞİL TALEPLER BELLİ’

Başvuru dilekçesini henüz tamamlamadıklarını aktaran İsmail Cem Halavurt, Anayasa Mahkemesi’nden, Brunson hakkında verilen ev hapsi kararının kaldırmasını ve müvekkilinin ülkesine dönmesi yönünde bir karar alınması talebinde bulunacaklarını açıkladı.

YEREL MAHKEMELER REDDETMİŞTİ

Daha önce sağlık sorunları gerekçesiyle 25 Temmuz’da ev hapsi kararıyla cezaevinden tahliye edilen rahip Brunson için ev hapsinin ve yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına yönelik İzmir 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurulmuş ancak başvuru reddedilmişti.

Mahkeme heyetinin reddettiği talep, incelenmek üzere üst mahkeme olan İzmir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmiş ve üst mahkeme de suç vasıflarında değişiklik olmadığı gerekçesiyle itirazı reddetmişti. Ağır ceza mahkemelerince gelen ret kararları üzerine avukat Halavurt, Anayasa Mahkemesi’ne başvurmaya karar verdiklerini açıklamıştı. Anayasa Mahkemesi, yapılacak başvuru sonrası Brunson hakkında nihai kararını verecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.