Brunson krizinde İsrail'le takas iddiası!

Brunson krizinde İsrail'le takas iddiası!

ABD'yle yaşanan rahip Brunson krizinde yeni iddia... Washington Post, İsrail'in de dahil olduğu bir takas anlaşması yapıldığını iddia etti.

ABD’li din görevlisi Andrew Brunson konusunda Washington’la yaşanan krizde yeni bir iddia ortaya atıldı.

İsrailli bir yetkili, Brunson’ın serbest bırakılması için kendilerinin de parçası olduğu bir takas anlaşmasının yapıldığını öne sürdü.

Washington Post gazetesine konuşan yetkili, bu anlaşma kapsamında Hamas’a para ve eşya götürme suçlamasıyla İsrail’de tutuklanan Ebru Özkan isimli Türk vatandaşının serbest bırakıldığını söyledi.

Haberde, Trump’ın İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’ya 14 Temmuz’da telefon ettiği ve ‘Özkan’ın Andrew Brunson ile takas olarak serbest bırakılmasını istediği’ iddia edildi. İsrailli yetkili de, “Başkan Trump’tan böyle bir talep geldiğini teyit edebilirim” dedi.

ÖZKAN NASIL SERBEST BIRAKILDI?

Kudüs’ü ziyaret eden Ebru Özkan, 11 Haziran’da Türkiye’ye dönerken, havaalanında gözaltına alınmış, sonrasında da tutuklanmıştı. Askeri savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Özkan’ın Hamas’a para ve eşya götürdüğü öne sürülmüştü. Mahkeme, Özkan’ın pasaportuna el konulması şartıyla tahliye kararı vermişti. Özkan, 15 Temmuz’da tahliye edilmişti.

Türkiye’de 21 aydır tutuklu olan Brunson ise bu hafta ev hapsine çıkarılmış; Trump bu kararı yeterli görmediğini söyleyerek Türkiye’ye ‘kapsamlı yaptırımlar’ uygulanabileceğini açıklamıştı. Ankara ise buna tepki göstermişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.