Bozdağ'dan İnce'ye yanıt: ABD'den sizi arayan yalan söylüyor

Bozdağ'dan İnce'ye yanıt: ABD'den sizi arayan yalan söylüyor

Muharrem İnce'nin, Fethullah Gülen'in ABD'den iadesiyle ilgili açıklamasına yanıt veren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ "Gülen'in iade talebinde bir eksiklik ya da yanlışlık yoktur. Sizi ABD'den arayan her kimse yalan söylüyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen’in ABD’den iadesiyle ilgili prosedürlerin usulüne uygun olarak yürütüldüğünü öne sürdü. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, Fethullah Gülen’in iade süreciyle ilgili iddialarına yanıt veren Bozdağ, “Gülen’in iade talebinde bir eksiklik ya da yanlışlık yoktur. Sizi ABD’den arayan her kimse yalan söylüyor. Siz de yalancıya yalancı şahitlik ediyorsunuz. Türkiye, 15 Temmuz darbe teşebbüsü dahil pek çok suçun bir numaralı faili terörist başı Gülen’i ABD’den usulüne uygun talep etmiştir. Sayın İnce, unutma ki Türk halkı başka ülkeden telefonla arayanların kullandığını, kukla olarak görür. Kuklaları da Cumhurbaşkanı seçmez” dedi.

ADALET BAKANLIĞI: 7 AYRI İADE TALEPNAMESİ VAR

Konuya ilişkin bir açıklama da Adalet Bakanlığı’ndan geldi. İnce’nin iddialarının gerçekdışı olduğu öne sürülen açıklamada, “Fetullah Gülen ile ilgili olarak, bugüne kadar yedi ayrı iade talepnamesi ve tutuklama talepleri usulüne uygun bir şekilde ABD makamlarına iletilmiştir” denildi.

Muharrem İnce dün CNN Türk canlı yayınına telefonla bağlanmış Gülen’in ABD’den usulüne uygun olarak iadesinin henüz talep edilmediğini savunmuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.