Bozdağ'dan AKPM'ye tepki: Seçimlere açık müdahaledir!

Bozdağ'dan AKPM'ye tepki: Seçimlere açık müdahaledir!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 'seçimler ertelensin' diyen AKPM'ye tepki gösterdi. Bozdağ, "Türkiye egemen, bağımsız bir ülkedir" dedi

‘Erken seçimler ertelensin’ açıklaması yapan AKPM’ye tepki gösteren Bekir Bozdağ, “Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin, Türkiye’de yapılacak 24 Haziran seçiminin AB kriterlerini taşımaması, seçim güvenliği ve OHAL nedeniyle seçimlerin erelenmesi çağrısı kabul edilemez. Bu çağrı,Türkiye’nin içişlerine ve seçimlerine açık müdahaledir.”  açıklaması yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım da Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin (AKPM) Türkiye’deki erken seçimin ertelenmesi talebine yönelik açıklamasına AKPM kendi işine baksa iyi olur. Seçimi Türkiye yapacak” cevabıyla karşılık vermişti.

‘MANİDARDIR, ÇİFTE STANDARTTIR’

Bozdağ, “Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinin, Türkiyede yapılacak 24 Haziran seçiminin AB kriterlerini taşımaması, seçim güvenliği ve OHAL nedeniyle seçimlerin erelenmesi çağrısı kabul edilemez. Bu çağrı,Türkiye’nin içişlerine ve seçimlerine açık müdahaledir. Fransa OHAL’de seçim yaptığında AB kriterleri, seçim güvenliği akıllarına gelmeyen, Fransa’ya seçimi erteleme çağrısı yapmayan AKPM’nin konu Türkiye olunca AB kriterleri, OHAL ve seçim güvenliğini hatırlayıp Türkiye’ye seçimi erteleme çağrısı yapması, manidardır, çifte standarttır.” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.