Bozdağ: 3 gün süreyle ulusal yas ilan edildi

Bozdağ: 3 gün süreyle ulusal yas ilan edildi

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ basın toplantısı düzenledi.

ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşımasına tepki gösteren Bekir Bozdağ, “ABD bunu, Filistinlilerin ‘Büyük Felaket’ diye nitelendirdiği bir güne denk getirmesi de ayrıca bir tahrik unsuru olmuştur. Bugün tarihe ‘Kanlı pazartesi’ olarak geçecektir. Müslümanlar bakımından ve İslam ülkeleri bakımından kara bir pazartesi olarak tarihe geçecektir. Türkiye, ilk günden beri bu kararın karşısında durmuştur. Ben vesileyle bugünkü katliam nedeniyle İsrail Devleti’ni ve bu katliamlara sebep olan ABD’yi şiddetle ve nefretle kınadığımızı ifade etmek isterim” dedi.

‘KIRMIZI PAZARTESİ ROMANINDA OLDUĞU GİBİ…’

Gazze’de 52 Filistinlinin hayatını kaybettiği İsrail saldırısının engellenebileceğini belirten Bozdağ, “Ama artık olay, sadece kınamayla geçiştirilecek bir olay da değildir. Bütün İslam ülkelerinin ve BM’nin, dünyanın bu konuda bir ve beraber olması şarttır. Çünkü bu katliam, göstere göstere gelen bir katliamdır. ‘Kırmızı Pazartesi’ romanında olduğu gibi, herkesin engelleme ihtimali olup, bu kötü sonucu engellemediği bir durumla karşı karşıyayız” diye konuştu.

Kudüs’ün statüsünün BM ve BMGK kararları ile güvence altına alındığını söyleyen Bozdağ, şöyle devam etti:

KUDÜS, FİLİSTİN’İN BAŞKENTİDİR: “Bugün bütün bu teminatlar, altında imzası olan ABD tarafından çiğnenmiştir. Türkiye olarak atılan bu adımı, yok kabul ediyoruz. Hangi adım atılırsa atılsın, Kudüs’ün Filistin’in başkenti olma vasfını asla değiştiremeyecektir. Bugün kutlasalar da, bayram yapsalar da, insanlar ölürken sevinç gösterisi yapsalar da Kudüs’ün bağımsız Filistin Devleti’nin başkenti olmaya devam edecektir.”

FİLİSTİNLİLERİN KANI ABD’NİN ELİNE BULAŞTI: “ABD artık çözümün değil sorunun bir parçasıdır. ABD barış umutlarını yok etmişlerdir. Bugünkü katliam ABD ve İsrail’in ortak eseridir. Her iki devlet de bu katliamdan birinci derecede sorumludur. İsrail’in elinde Filistinlilerin olduğunu biliyoruz. Artık ABD’nin eline de Filistinlilerin kanı bulaşmıştır.”

KUDÜS’Ü TESLİM ETMEK ZORUNDA KALACAKLAR: “Kudüs statüsü oldubittilerle değiştirilecek bir yer değildir. Eninde sonunda terörist İsrail Devleti ve bu terörist devleti koruyup kollayan ABD ve ona destek olanlar Kudüs’ü terk etmek zorunda kalacaklardır. Kudüs, gerçek sahiplerinin olacak, gerçek sahiplerine bunlar tarafından teslim edilmek zorunda kalacaklardır. Bugünler elbette geçici hadiselerdir.”

BÜYÜKLEÇİLERİMİZİ ÇAĞIRDIK: Tel Aviv ve Washington büyükelçilerimizi istişare maksadıyla Ankara’ya çağırdık. Yarın TBMM’de Kudüs konusu hakkında özel bir oturum yapılacak, hükümet de bu konuda bilgi sunacaktır. Dışişleri Bakanlığımızın yapacağı girişimler BM Genel Kurulu, toplantıya çağrılacaktır.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.