Borsalar çakıldı, altın yükseldi

Borsalar çakıldı, altın yükseldi

ABD hisse senetlerindeki sert düşüş, 'güvenli liman' altına yaradı. Ons altın 1344 dolara yükseldi.

Altın fiyatları, yatırımcıların hisse senedi piyasalarındaki sert satışlarının ardından yükselişe geçti. Spot altın yüzde 0.5 yükselerek ons başına 1,246.07 dolara kadar çıktıktan sonra Singapur saati ile 10:26’da 1,344.34 dolara geldi.

Bloomberght’de yer alan habere göre, Sydney’de & New Zealand Banking Group analisti Daniel Hynes “Altının hisse senetlerinin sert düştüğü bu dönemde çok daha iyi bir performans göstermemesinden dolayı biraz şaşırdım. Ancak hisse senetlerindeki bu satış dalgası daha yeni ve düşüşlerin birkaç gün daha sürmesi, altın gibi güvenli limanlara biraz daha alım getirebilir” yorumunda buludu.

Sydney’de Australian Bullion Co. baş ekonomisti Jordan Eliseo da, “Altın şimdilerde bir konsolidasyon safhasında. Piyasa artan volatiliteden ve risk varlıkarındaki sert düşüşten bir parça destek aldı. Ancak doların yükselişleri sınırlamasından dolayı biraz likidite ve ferahlama lazım” şeklinde görüş bildirdi.

Öte yandan dolar güne 3,78 liradan başladı. Euro 4.68 liradan işlem görürken, spot piyasada çeyrek altının satış fiyatı 268 lira.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.