Bolton: İki tarafı da memnun eden çözüm arıyoruz

Bolton: İki tarafı da memnun eden çözüm arıyoruz

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton: Türkiye ile Suriye konusunda yapılan askeri görüşmeler önümüzdeki hafta da devam edecek. Herkesi memnun edecek bir formül arıyoruz.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, hafta başındaki Ankara ziyaretinde yapılan Suriye görüşmeleri hakkında konuştu.

Bolton, taraflar arasındaki askeri görüşmelerin ve önümüzdeki hafta da ‘her iki taraf için de kabul edilebilir sonuçlar üretmesi umuduyla’ devam edeceğini söyledi.

‘KÜRTLERİN KORUNMASI TAAHHÜDÜ VERİLDİ’

John Bolton bir radyo programına demecinde, “23 Aralık’taki telefon görüşmesinde Başkan Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, IŞİD’e karşı bizimle savaşan Kürtlere zarar verilmeyeceğinden emin olmasını istedi. Ve hem Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’unun hem de benim kamuoyu önünde söylediğimiz gibi, biz Erdoğan’ın bu taahhütte bulunduğunu anladık” diye konuştu. Bolton sözlerine şöyle devam etti: “Askeri görüşmelerde amaçladığımız şey, bunun nasıl olacağı konusunda herkesin memnun hissetmesini sağlayacak teminatlar, protokoller ve prosedürler oluşturmak. Ve önümüzdeki hafta da devam edecek bu görüşmelerin, her iki taraf için de kabul edilebilir sonuçları ortaya çıkarmasını umuyoruz.”

Bolton, ABD’nin Suriye’den çekilme şartları konusunda Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Konseyi’nin hemfikir olduğunu ve Türkiye temaslarında, bu durumun altını çizdiğini de belirtti.

‘BENİ ERDOĞAN DAVET ETTİ’

Bolton, Türkiye’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşmemesi konusundaki soruya da şu yanıtı verdi: “Bildiğiniz gibi bir elçiliğimiz aracılığıyla bir görüşme talep etmiştik. Ve gerçekten de, Trump ile Erdoğan arasında 23 Aralık’ta yapılan telefon konuşmasında, beni Türkiye’ye davet eden kişi bizzat Erdoğan’dı.”

DIŞİŞLERİ HEYETİ ABD’YE GİDİYOR

Öte yandan, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki bir heyetin 5 Şubat tarihinde Suriye’den çekilmeyi görüşmek üzere ABD’ye gideceği açıklandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.