Bölgedeki 6 il için kuvvetli yağış uyarısı

Bölgedeki 6 il için kuvvetli yağış uyarısı

Bölgedeki Diyarbakır, Batman, Urfa, Mardin, Siirt ve Şırnak illeri için kar ve şiddetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada, bölgede devam eden yağışların Diyarbakır, Batman, Urfa, Mardin, Siirt ve Şırnak çevresinde 31 Mart Pazar günü akşam saatlerine kadar etkili olmasının beklendiği kaydedildi.

KAR YAĞIŞI

31 Mart akşama kadar Siirt'in Pervari, Eruh ve Şirvan, Şırnak'ın Beytüşşebap ve Uludere, Diyarbakır'ın Kulp, Batman'ın Sason ilçesinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışının beklendiği belirtildi.

TEDBİR UYARISI

Kar ve sağanak yağış nedeniyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, yer yer tipi şeklinde yağış ve çığ düşme, yağış anında yer yer meydana gelebilecek kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı. 

HAVA SICAKLIĞI

Yağışlar nedeniyle bölge illerindeki hava sıcaklıklarının 2 ila 3 derece azalacağı tahmin edilirken, yağışların 31 Mart saat 18.00’e kadar sürmesi bekleniyor.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.