Bölge baroları: OHAL kalksın

Bölge baroları: OHAL kalksın

15 Temmuz darbe girişimi kınayan bölge baroları: OHAL bir an önce kaldırılmalı.

Bölge baroları geçen yıl 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimini kınadı. Doğu ve Güneydoğu Bölge Baroları adına darbe girişiminin yıldönümünde açıklama yapan dönem sözcüsü Ağrı Barosu Başkanı Avukat Ali Artuk, kalkışmayı bir kez daha kınadıklarını belirtti. Artuk’un imzasıyla yayınlanan açıklamada, “Türkiye toplumunun darbeye karşı tüm dünya halklarına örnek olabilecek demokratik refleksi takdire şayandır. Seçilmiş sivil siyasete dönük bu ve benzeri darbe teşebbüsleri karşısında durulmuş, demokratik düzene sahip çıkılmıştır” vurgusu yapıldı.

“FETÖ/PDY denilen silahlı terör örgütünün bu darbe teşebbüsü uluslararası konjonktürden bağışık değildir. Darbe girişimini içeriden ve dışarıdan destekleyen karanlık odakları şiddetle kınıyoruz” denilen açıklamanın devamında, Olağanüstü Hal’in (OHAL) kaldırılması istendi.

Açıklama metnine Ağrı Barosu, Adıyaman Barosu, Batman Barosu, Bingöl Barosu, Bitlis Barosu, Dersim Barosu, Diyarbakır Barosu, Hakkari Barosu, Kars-Ardahan Bölge Barosu, Mardin Barosu, Siirt Barosu, Şırnak Barosu, Urfa Barosu ve Van Barosu imza attı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.