Bodrum’da film gibi operasyon: 84 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi

Bodrum’da film gibi operasyon: 84 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi

Bodrum'da "dur" ihtarına uymayan lüks yat, Türk karasularından çıkmak üzereyken Sahil Güvenlik tarafından çarpılarak durduruldu. İçişleri Bakanlığı, lüks yatta 84 kg uyuşturucu madde ele geçirildiğini bildirdi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Sahil Güvenlik botu ile lüks bir yat arasında kovalamaca yaşandı. Uyuşturucu ihbarı nedeniyle durdurulmak istenen yat, ihtarlara rağmen durmayıp Türk karasularından çıkmak üzereyken durduruldu.

Edinilen bilgiye göre, önceki gün sabah saatlerinde Yalıkavak açıklarında ABD bayraklı 27 metre boyundaki lüks yat ile Sahil Güvenlik botu arasında kovalamaca yaşandı.

İddiaya göre, teknede uyuşturucu bulunduğu yönünde ihbar alarak harekete geçen Sahil Güvenlik ekiplerinin ‘Dur’ ihtarına uymayarak kaçan yat, Yunan karasularına yöneldi.

Sahil Güvenlik ekipleri de yatı takibi sürdürdü.

Ekipler yatı, Yunan karasularına girmek üzereyken çarparak durdurdu.

Yata yandan çarparak içeriye giren Sahil Güvenlik ekipleri yatın içerisinde bulunan 4 kişiyi gözaltına aldı.

Yaklaşık 8 milyon Euro değerinde olduğu iddia edilen yatın kullanılamaz hale geldiği ve yat ile ilgili işlemlerin devam ettiği, göz altına alınanların ise sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

Aramalarda denize atıldığı tespit edilen yaklaşık 60 kilo, kıyıda yaklaşık 21 kilo olmak üzere toplam 81 kilo kokain ve ticari gemide yaklaşık 3 kilo skunk ele geçirildi. Yakalanan ticari gemi ve motor yatta, denizde ve kıyı şeridinde arama faaliyetlerine devam ediliyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.