BNP Paribas: Türkiye'den çekilmiyoruz

BNP Paribas: Türkiye'den çekilmiyoruz

BNP Paribas'nın Yönetim Kurulu Başkanı Jean Lemierre, Türkiye piyasasından çekilmeyi düşünüp düşünmediklerine dair soruya yanıtında "Bu yorumların tümünü yatıştırmalıyız... Türkiye harika bir ülke ve harika bir ekonomisi var" dedi.

TEB’in yüzde 72.5 hissesine sahip olan Fransız bankası BNP Paribas’nın Yönetim Kurulu Başkanı Jean Lemierre, Türkiye piyasasından çekilmeyi planlamadıklarını söyledi. Lemierre, “Türkiye harika bir ülke ve harika bir ekonomisi var” dedi.

Lemierre, Singapur Zirvesi’nde CNBC ile yaptığı söyleşide, ‘Türkiye’nin ekonomik sorunlarının kısa süre içinde çözülmeyeceği göz önünde bulundurulduğunda bankanın çekilmeyi düşünüp düşünmediği’ sorusuna şu yanıtı verdi: “Bu yorumların tümünü yatıştırmalıyız. Türkiye harika. Zorluklarla karşı karşıya bulunuyor. Umarım ve eminim ki, bu zorluklarla nasıl yüzleşeceklerini biliyorlar.”

Lemierre, Merkez Bankası’nın Para Politikası Kurulu’nun (PPK) faiz yükseltme hamlesi içinde “Cesur, ciddi ve son derece önemli bir karar aldılar. Türkiye’nin duruma tepki vermesi gerekiyor ve para biriminin giderek değer kaybettiği bir zamanda doğru önlemleri aldılar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.