BM'den Suriye açıklaması: Bu cehenneme son vermenin vakti

BM'den Suriye açıklaması: Bu cehenneme son vermenin vakti

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres: Doğu Guta dünya üzerindeki cehennem. ateşkes çağrısı derhal hayata geçirilmeli.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin Suriye’de 0 günlük insani ateşkes çağrısının ardından, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’den yeni açıklama var. Guterres, Suriye’de savaşan taraflara, Güvenlik Konseyi çağrısına uygun olarak ateşkesi hayata geçirme çağrısı yaptı.

Guterres, “Doğu Guta bekleyemez, dünya üzerindeki bu cehenneme son vermenin vakti çoktan geldi” dedi. BM Genel Sekreteri, yardım ajanlarının bölgedeki ağır yaralıları tahliye etmeye ve hayati yardım götürmeye hazır olduğunu söyledi. BM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zeid Ra’ad al-Hussein ise Doğu Guta’daki hava saldırılarının bu sabah devam ettiğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Şam’ın, El Nusra ile Ceyşül İslam örgütlerinin kontrolünde olan Doğu Guta banliyösü, uzun süredir Suriye ordusu tarafından kuşatılmış durumda. Doğu Guta’ya yönelik hava saldırılarında bir haftada 400’den fazla kişinin öldüğü belirtilirken, Rusya ve Suriye ateşkes sağlanamaması konusunda bölgedeki ‘teröristleri’ sorumlu tutmuştu. Son olarak cumartesi günü Güvenlik Konseyi’nde, Rusya’nın da onay verdiği ateşkes çağrısı yapılmıştı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.