BM'den savaş uyarısı

BM'den savaş uyarısı

BM Genel Sekreteri, 'Kore krizinde askeri harekatın sonuçları çok korkunç olur' dedi.

Kuzey Kore’nin haftasonu gerçekleştirdiği nükleer bomba denemesi sonrasında tepkiler sürüyor.

'EN BÜYÜK KRİZ'

Pyongyang’ı nükleer denemesi nedeniyle kınayan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres "bölgesel ve uluslararası güvenlik için son derece istikrar bozucu" dedi. Olası bir savaşın durdurulması için uluslararası kamuoyuna da seslenen BM Genel Sekreteri, yaşananları şimdiye kadar karşı karşıya kalınan en büyük kriz olarak niteledi.

SAVAŞ UYARISI

Guterres çözümün siyasi yoldan aranması gerektiğinin altını çizdi ve askeri harekatın potansiyel sonuçları çok korkunç olur" şeklinde konuştu. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, yaşanan krizin iki hafta sonra başlayacak BM Genel Kurul çalışmalarında konunun en önemli gündem maddesi olacağını da belirtti.

PUTİN: DİPLOMASİ OLMADAN KRİZ ÇÖZÜLEMEZ

Krizle ilgili Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin’den krizin çözümü için ‘diyalog’ çağrısı geldi. Güney Koreli mevkidaşı Moon Hae-in ile görüşen Putin, görüşme ardından yaptığı açıklamada nükleer denemenin Birleşmiş Milletler kararlarının apaçık ihlali olduğunu belirtti ancak çözüm için diplomasiyi adres gösterdi. Putin, “diplomatik ve politik araçlar kullanılmadan şu anki durumda ilerleme kaydetmek imkansız” şeklinde konuştu. Putin, Çin ziyareti sırasında olası bir çatışmanın "küresel felaket" karşısında uyarıda bulunmuş ve çözümün mutlaka görüşmeler yoluyla yapılması gerektiğini vurgulamıştı. (Artı Gerçek)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.