BM'den Afrin sonrası için itidal çağrısı: Uluslararası kriz çıkar

BM'den Afrin sonrası için itidal çağrısı: Uluslararası kriz çıkar

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Türkiye'nin Afrin operasyonunu genişletmesi halinde uluslararası bir kriz uyarısında bulundu; tüm taraflara itidal çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Türkiye’nin Afrin operasyonu konusunda tüm taraflara itidal çağrısı yaptı. Mistura, tüm bölgedeki gerilimin tırmanma ihtimaline karşı uyarıda bulundu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Suriye’nin Duma bölgesindeki kimyasal silah saldırısı iddiası üzerine düzenlediği toplantıda konuşan de Mistura, Türkiye’nin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Afrin’e düzenlediği operasyon sonrasına da değindi. De Mistura, Türkiye’nin operasyonu genişletme sinyalinin uluslararası gerilimleri tırmandıracağını söyledi.

BM temsilcisi, “Bu bölgelerdeki askeri operasyonlar uluslararası gerginlik potansiyeline sahip ve bu nedenle tüm taraflara gerginliği azaltma ve itidal çağrısı yapıyoruz. Bölgesel ve küresel güçlerin yıkıcı ve hayal dahi edilemez sonuçlara neden olacak çıkar çatışmaları yüzünden ilk kez sadece bölgesel, ulusal ya da Suriye’nin güvenliği değil uluslararası güvenlikten endişe duyduğum bir kanıya ulaştım” dedi.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.