BM Türkiye'ye Şam'dan çağrı yaptı: Ateşkes ilan edin

BM Türkiye'ye Şam'dan çağrı yaptı: Ateşkes ilan edin

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, Suriye'nin kuzeyinde ateşkes çağrısı yaptı. Pedersen, anayasa süreci için ziyaret ettiği Şam'da konuştu.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, Suriye’nin kuzeydoğusunda ‘derhal ateşkes’ çağrısı yaptı. Pedersen’in bu açıklamayı, anayasa komitesi görüşmeleri için gittiği Şam’da, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile görüşmesinden sonra yapması dikkat çekti.

Şam’da Reuters’a konuşan Pedersen, BM’nin Suriye’nin kuzeydoğusundaki krizin insani sonuçları konusunda ‘son derece endişeli olduğunu’ söyleyerek, ‘ihtilafa derhal son verilmesi’ çağrısında bulundu. Pedersen’in konuyu, Muallim ile görüşmesinde de gündeme getirdiği belirtildi.

Suriye devlet televizyonunun haberine göreyse Muallim, Pedersen’le görüşmesinde ‘Türkiye’nin saldırganlığının Suriye’deki krizi uzattığı be siyasi çözüm sağlama çabalarının altını oyduğu’ görüşünü dile getirdi.

Pedersen’in Şam ziyareti, Suriye’nin yeni anayasasını hazırlamak için oluşturulan komitenin 30 Ekim’de Cenevre’deki ilk toplantısı öncesinde planlanmıştı. Şam’ın en güçlü müttefiki olan Rusya BM’den, yeni anayasa yazım süreci için 150 üyeli bir komite oluşturmasını istemişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.