BM: Türkiye'den Kaşıkçı cinayeti için uluslararası soruşturma talebi gelmedi

BM: Türkiye'den Kaşıkçı cinayeti için uluslararası soruşturma talebi gelmedi

Birleşmiş Milletler, Türkiye'den Cemal Kaşıkçı cinayeti için soruşturma talebi gelmediğini açıkladı. BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric, "Eğer bu yönde bir talep gelirse bilgilendirme yapacağız” dedi.

Birleşmiş Milletler, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmesiyle ilgili olarak Türkiye’den uluslararası soruşturma talebi gelmediğini açıkladı.

Amerika’nın Sesi’nden Can Kamiloğlu’nun haberine göre, Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında konuştu.

Bir gazetecinin, “Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Cemal Kaşıkçı cinayetini araştıracak uluslararası soruşturma komisyonu kurulması konusunda genel sekreterden bir talebi olup olmadığı” şeklindeki sorusu üzerine Dujarric, şunları söyledi:

“Genel Sekreter ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Medeniyetler İttifakı forumunda birlikteydiler. Suriye, Yemen, Kıbrıs ve Cemal Kaşıkçı cinayetini konuştular. Türkiye’den şu anda uluslararası bir soruşturma açılması için her hangi bir resmi talep gelmedi. Eğer bu yönde bir talep gelirse sizi bilgilendireceğiz.”

Birleşmiş Milletler, daha önce resmi bir talep gelirse değerlendireceklerini açıklamıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 8’inci Medeniyetler İttifakı Küresel Forumu’na katılmak için New York’ta bulunması ve BM Genel Sekreteri ile görüşmesi uluslararası komisyonun kurulması konusunda talep gelip gelmeyeceği yönünde soruları arttırmıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.