BM: Suudi konsolosun dokunulmazlığı kaldırılsın

BM: Suudi konsolosun dokunulmazlığı kaldırılsın

Birleşmiş Milletler, Kaşıkçı'nın akıbetinni aydınlatılması için Suudi Arabistan Başkonsolosu ve konsolosluk çalışanlarının dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra kaybolmasının üzerinden iki hafta geçti. Suudi Arabistan’dan gelen heyetle birlikte dün konsoloslukta inceleme yapan polis, bugün de konsolosluk konutunda arama yapacak.

Olayı yakından takip eden Birleşmiş Milletler ise Kaşıkçı’nın akıbetinni aydınlatılması için Suudi Arabistan Başkonsolosu ve konsolosluk çalışanlarının dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Konsolosluktaki incelemelere, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen ve heyetin başında yer alan başsavcıvekili ile cumhuriyet savcısı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Asayiş ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüklerine bağlı uzman personel katılmıştı.

Dün 19.15’te başlayan aramalar saat 04.25’te sona erdi. Olay yeri inceleme ekipleri bina içinde, bahçesinde ve çatısında inceleme yaptı. Bina içinde Luminol diye adlandırılan özel ışıkla (mavi ışık) Cemal Kaşıkçı’ya ait olabilecek DNA örneği araması yapıldı. Ayrıca köpeklerle konsolosluk bahçesinde inceleme yapıldı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.