BM: Kerkük'te durum iyi değil

BM: Kerkük'te durum iyi değil

Irak'ta 12 Mayıs'ta düzenlenen genel seçimlerinin sonuçlarına ilişkin şikâyetler sürüyor. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen BM Irak Özel Temsilcisi Jan Kubis, "Kerkük’teki durum iyi değil. Seçimlerle ilgili birçok şikâyet var" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Irak Özel Temsilcisi Jan Kubis, Kerkük’teki durumun iyi olmadığını söyledi.

Jan Kubis, “Kerkük’teki durum iyi değil. Seçimlerle ilgili birçok şikâyet var. Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu’ndan şikâyetlere hızlı ve ciddi bir şekilde cevap verilmesi konusunda talepte bulundum” dedi.

‘ELLE SAYMA İÇİN EN UYGUN YER KERKÜK’

New York’ta basın toplantısı düzenleyen Kubis, gerekli görülmesi halinde bazı yerlerde oyların elle sayılması gerektiğini belirtip, bunun için en uygun yerin Kerkük olduğunu söyledi.

ABD’nin BM Temsilcisi Nikki Haley ise BM Yardım Misyonu’nun (UNAMİ) Irak’ta devam ettirdiği ve uzun zamandır eksiklikleri bulunan projeleri tamamlamakta ısrarcı olacaklarını vurguladı. Irak’ta yeni hükümet kurma çalışmalarının devam ettiğini belirten Haley, “Yeni hükümet Irak’ın onlarca yıl geleceği üzerinde etkili olacağı kararlar alacak” ifadelerini kullandı. (Kaynak: Rudaw)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.