BM El Cezire'ye sahip çıktı

BM El Cezire'ye sahip çıktı

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Raad El Hüseyin: Katar'dan El Cezire'yi kapatmasının istenmesi ifade ve fikir özgürlüğüne karşı kabul edilemez bir saldırı.

Katar’ın bir dizi Körfez ülkesi ve Mısır’la yaşadığı kriz sürerken, kapatılması istenen El Cezire kanalına Birleşmiş Milletler (BM) ‘sahip çıktı’. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Raad El Hüseyin, Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Katar’dan El Cezire’yi kapatmasını istemelerini ‘ifade ve fikir özgürlüğüne karşı kabul edilemez bir saldırı’ diye niteledi.

Suudi Arabistan ve Mısır’ın başını çektiği bir dizi ülkeler, Katar’a ‘terörü desteklediği’ gerekçesiyle üç hafta önce diplomatik ve ekonomik abluka dayatmıştı. Sınırları kapatılan Katar’a ablukanın kaldırılması için verilen talepler listesinde, devlet destekli El Cezire kanalının kapatılması da yer alıyor. Abluka uygulayan ülkeler, El Cezire’nin yayınları aracılığıyla diğer ülkelerin içişlerine karıştığını savunuyor. (Dış Haberler)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.