Bitlis Barosu'ndan 8 Mart mesajı

Bitlis Barosu'ndan 8 Mart mesajı

Bitlis Barosu Kadın Hakları Komisyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı.

Bitlis Barosu Kadın Hakları Komisyonu adına açıklamayı okuyan Avukat Dilan Kanat, 8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40 bin dokuma işçisinin yaktığı meşalenin insan hakları, eşitlik ve özgürlüğün simgesi olduğunu belirtti. Kanat, “Bu meşale tüm emekçi kadınlarımız tarafından her geçen gün daha mücadeleci bir ruhla elden ele taşınmaktadır. Aile bizi ayakta tutan en güçlü değerimizdir. Ailenin ve toplumun geleceğine dokunmak, ancak kadına ulaşmakla olur. Kadına yönelik psikolojik ve fiziksel şiddet insan hakları ihlalidir. ‘Kol kırılır, yen içinde kalır’ anlayışı tamamen yok olmalıdır. Aile içi şiddet sosyal anlamda devlet meselesi haline gelmelidir. Hayatımızın neredeyse her alanında karşımıza çıkan şiddet, birçok insanın hayatını özellikle psikolojik olarak etkileyen bir hal almaya başladı. Şiddetin, toplumun tüm sahalarına yayılmasının temel nedeni aile içi şiddettir. Aile içi şiddettin önüne geçilememesi, şiddetin babadan oğula, mağduriyetin ise anneden kıza geçmesi, böylece şiddetin tüm nesillere ve toplumun her alanına yayılması anlamına gelir. Günümüzde özellikle kadına yönelik şiddettin gün geçtikçe çığ gibi büyüdüğü gerçeği görmezden gelinemez. Kadınların sokak ortasında darp edildiği hatta öldürüldüğü haberleri dahi artık normal karşılanmaktadır. Bu utanç verici bir durumdur. Bu nedenle Bitlis Barosu olarak kadına yönelik şiddet, çocuk gelin ve töre cinayetlerinin karşısında durduk ve durmaya devam edeceğiz” dedi.

Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olan, varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlar olduğunu sözlerine ekleyen Kanat, “Sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynamaktadırlar. Kadınlar sadece toplumumuzun yarısını oluşturdukları için değil, her şeyden önce birey ve sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde birinci derecede etkin oldukları için, yılların ihmali sonucu biriken her türlü sorunlarıyla ilgilenilmesi, baromuzun öncelik verdiği bir konudur. Anne, eş ve kardeş gibi birçok rolü bünyesinde barındıran kadınlarımızın; her geçen gün daha eğitimli, sorgulayan, üretime ve yönetime aktif bir şekilde katılan bireyler olmaları temennisiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.