Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Suriye’de ateşkesi oylayacak

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Suriye’de ateşkesi oylayacak

BMGK, insani yardımlar için Suriye'de ateşkes ilan edilmesini öngören tasarıyı oylayacak. Daimi üyelerden Rusya'nın kararı henüz açıklanmadı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Suriye’de savaş koşullarında yaşayanlara, insanı yardımların ulaştırılmasına ve hasta ya da yaralıların tahliye edilmesine olanak tanımak için 30 günlüğüne ateşkes çağrısını içeren bir tasarıyı oylayacak.

Tasarıda öngörülen ateşkes, IŞİD ve Heyet Tahir Şam dahil El Kaide bağlantılı tüm gruplara karşı düzenlenen harekatları kapsamayacak.

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, 30 günlük ateşkesin gerçekçi olmadığını ve uygulanamayacağını savunurken; Rusya’nın kararı henüz netlik kazanmış değil.

Ancak tasarıyı sunan İsveç ve Kuveyt, Şam yakınlarındaki Doğu Guta’yı hedef alan bombardımanında sivil ölümlerin sayısının artmasını önlemek için bir an önce adım atılması gerektiğini belirtiyor.

Tasarıda, 30 günlük ateşkesin BMGK’nin onayından 72 saat sonra yürürlüğe girmesi öngörülüyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.