Birgün gazetesine 'Fuat Avni' davası

Birgün gazetesine 'Fuat Avni' davası

Birgün gazetesine "Fuat Avni" haberleri nedeniyle dava açıldı. Dava, ağır ceza mahkemesinde görülecek.

Birgün gazetesi yöneticilerine, “Fuat Avni” isimli Twitter hesabından yapılan paylaşımları haberleştirdikleri için İstanbul 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Haberlerin “FETÖ’nün algı operasyonuna katkı sunduğu” iddia edildi.

İstanbul 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, dönemin Birgün yöneticileri İbrahim Aydın, Barış İnce, Can Uğur ve Bülent Yılmaz’a dava açıldı. “FETÖ’ye üye olmadan yardım etmek” suçlamasına delil olarak da 2014-2015 yıllarında “birgun.net” sitesine girilen “Fuat Avni” adlı Twitter hesabından atılan tweet’lerin haberleştirilmesi gösterildi.

Birgün’ün “FETÖ’nün algı operasyonuna katkı sunduğu” öne sürüldü.

SAVCILIK: FETÖ BAĞLANTILARI OLMADIĞI TESPİT EDİLDİ

İddianamede İbrahim Aydın, Barış İnce, Can Uğur ve Bülent Yılmaz’ın “herhangi bir FETÖ üyesi ile bağları olmadığı, ByLock kullanmadıkları, FETÖ bankalarıyla para alışverişlerinin olmadığı, bağlarının bulunmadığı tespit edildiği” belirtildi.

İddianamede, “Şüphelilerin örgüt ile hiyerarşik bağlarının olmadığı, geçmişte örgüt aleyhine çok sayıda haber yaptıkları anlaşılmıştır. Toplanan deliller uyarınca kast unsurunun takdiri mahkemeye aittir” denildi.

İddianamede, gazetecilerin savcılıkta verdikleri ifadelere de yer aldı. “Fuat Avni” hesabının o dönem kime ait olduğunun bilinmediğini dile getiren gazeteciler, “Twitter fenomeni” ifadesinin övgü olmadığını, takipçi sayısı yüksek hesaplar için kullanıldığını söylediler. (Kaynak: Birgün)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.