Bir günde 2.1 milyar dolar kazandı

Bir günde 2.1 milyar dolar kazandı

Dünyanın üçüncü büyük zengini olan Fransız iş insanı Bernard Arnault, son ticari hamlesiyle servetini bir günde 2.1 milyar dolar artırdı.

Mayısta yayınlanan Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Bernard Arnault, 87.3 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin iki insanı Jef Bezos (Amazon, 116 milyar dolar) ve Bill Gates’i (Microsoft, 103 milyar dolar) takip ediyor.

Bünyesinde Christian Dior, Louis Vuitton, Givenchy, Bulgari, Dom Perignon gibi 75 farklı lüks markayı barındıran LVMH adlı şirketin sahibi olan Bernard Arnault, dün mücevher şirketi Tiffany’yi 16.2 milyar dolara satın almıştı. 1961 yılında Audrey Hepburn’ün oynadığı “Tiffany’de Kahvaltı” filmiyle dünya çapında üne kavuşan ve elmas takıları ile tanınan Tiffany’nin satışının ardından LVMH’nin hiss senetleri fırladı. Bu artışla birlikte Bernard Arnault’nun serveti de bir günde 2,1 milyar dolar arttı. Tiffany şirketinin hisseleri ise yüzde altı yükselerek tarihinin en yüksek seviyesine çıktı. 1837’de kurulan Tiffany’nin dünya genelinde 300 mağazası var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.