Bir Avrupa ülkesi daha Erbil’de konsolosluk açıyor

Bir Avrupa ülkesi daha Erbil’de konsolosluk açıyor

Erbil Valisi Nevzad Hadi’yi ziyaret eden Yunanistan’ın Erbil Başkonsolosu Efthymios Costopoulos, ülkesinin Erbil Başkonsolosluğu binasının yakın bir zamanda açılacağını söyledi.

Erbil Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan’ın Erbil’deki temsilciliğini yakın bir zamanda başkonsolosluğa çevireceği belirtildi.

Yunanistan’ın Irak Kürdistan Bölgesinde daha aktif olmak istediğinin belirtildiği açıklamada, “Yunanistan’ın yeni Erbil Başkonsolosu, Kürdistan’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Başkent Erbil’deki ilerleme, kalkınma ve güvenliğin büyük bir örnek olduğunu söyledi” denildi.

Yunanistan’ın Erbil’de konsolosluk açmasının iki ülke arasındaki turizm ve ticaret alanındaki ilişkileri güçlendireceğinin kaydedildiği açıklamada, “Yunanistan’ın yakın bir zamanda Erbil’deki konsolosluk binasını açacak ve Kürdistan’daki temsilcilik başkonsolosluk olarak hizmet vermeye devam edecek” ifadelerine yer verildi.

Kürdistan’ın başkenti Erbil’de 40 ülkenin konsolosluk ve temsilcilikleri bulunuyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.