Bînevş Kadın Merkezi'nden platform daveti

Bînevş Kadın Merkezi'nden platform daveti

Hakkari Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Bînevş Kadın Merkezi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle yarın düzenlenecek etkinliğe katılım çağrısı yaptı.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Bînevş Kadın Merkezi Koordinatörü Hamide Özer yaptığı açıklamada, 1960 tarihinde Dominik Cumhuriyetinde, Trojillo Diktatörlüğü’ne karşı direnen Mirabel Kardeşlerin, öldürüldüğü gün olan 25 Kasım’ın Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Dayanışma Günü” olduğunu söyledi. 

25 Kasım’ın kadınlar için önemli bir gün olduğunun altını çizen Özer, dünyadaki bütün kadınların bir şekilde şiddete uğradığı belirterek, kadınların bu şiddeti 25 Kasım’da tüm dünyanın gündemine taşıma fırsatı yakaladığını kaydetti. 

Özer, Bînevş Kadın Merkezi olarak 25 Kasım kadına şiddete hayır günü etkinlikleri kapsamında yarın saat 13.00’da Feqiye Teyran Kültür Merkezi’nde bir platform kurulacağını,platforma bütün Hakkârililerin davetli olduğunu açıkladı. 

Kadının toplumdaki değeri ve aile içi şiddet konularının ele alınacağı özgür tartışma platformunun herkese açık olduğu bildirildi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.