Binevş Kadın Merkezinde sertifika töreni

Binevş Kadın Merkezinde sertifika töreni

Hakkâri Belediyesi bünyesindeki Bınevş Kadın Danışma Merkezinin 3 ay önce başlattığı, kadın hakları başta olmak üzere birçok konuda eğitim gören 15 kadın için sertifika töreni düzenlendi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Hakkari Belediyesi Binevş Kadın Merkezi tarafından Kasım, Aralık ve Ocak aylarında Kadın İnsan Hakları eğitim programı çerçevesinde kadınlara yönelik olarak başlatılan ve 3 ay süren eğitimde başarılı olan 15 kadın için bugün Hakkari Belediyesi Feqiye Teyran Kültür Merkezi’nde sertifika töreni düzenlendi.

BDP ve çeşitli sivil toplum örgütlerinde çalışan kadınların katıldığı sertifika töreninde konuşan Binevş Kadın Merkezi Çalışanı Sosyolog Özgül Doğan, kadın merkezinin başlattığı eğitimin başarılı bir şekilde sona erdiğini belirtip, eğitime katılan kadınlara teşekkür etti.

Doğan, bir kadın kurumunun kadınlara eğitip eğitim ile ilgili sertifika vermesinin önemli olduğuna dikkat çekerek, Hakkarili kadınların kendi kurumları olan Binevş Kadın Merkezi’ne sahip çıkmasını isteyerek, eğitim devresini başarılı bir şekilde tamamlayan kadınlara teşekkür ettiğini söyledi.

Binevş Kadın Merkezi’nde Kasım, Aralık ve Ocak aylarında verilen 3 aylık eğitim kapsamında kadınlara, yönelik olarak; insan hakları, anayasal ve medeni haklar, kadına karşı şiddet ve aile içi şiddet, şiddete karşı stratejiler, kadının ekonomik hakları, iletişim, toplumsal cinsiyet rollerine duyarlı çocuk eğitimi ve çocuk hakları, kadın ve cinsellik, kadın ve doğurganlık hakları, kadın ve siyaset, feminizim ve kadın hareketi, kadın örgütlenmesi, toplumsal cinsiyet konularında eğitim verildi.

1-209.jpg

2-129.jpg

3-092.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum