Binali Yıldırım'dan 'sosyal devlet' değerlendirmesi

Binali Yıldırım'dan 'sosyal devlet' değerlendirmesi

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, yaşlı birinin kendisine 'Hanımlara para veriyorsunuz, evlenemiyoruz' dediğini aktararak, "Sosyal devletin ölçüsünü yerinde tutmakta fayda var" dedi.

Sosyal devlet için TBMM Başkanı Binali Yıldırım’dan tartışma yaratacak bir değerlendirme geldi.

Türkiye’nin sosyal devlet olma alanında son 15 yılda büyük mesafe kat ettiğini savunan Yıldırım “Türkiye’nin toplam sosyal destekleri 2002’de 3 milyar 100 milyondu, şu an yıllık 52 milyar lira sosyal destek yapılıyor. Ancak önceki ziyaretlerden birinde yaşlı bir amca geldi, hanımı vefat etmiş evlenecek, bir türlü evlenemiyor, ‘Beni evlendir’ dedi. ‘Hanımlara para veriyorsunuz kimse yüzümüze bakmıyor, evlenemiyoruz’ dedi. Dolayısıyla sosyal devletin de ölçüsünü, ayarını yerinde tutmakta fayda var” açıklamasında bulundu.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde düzenlenen, ‘2023 Vizyonunda Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinin Rolü’ çalıştayında konuşan Yıldırım, konuşmasında eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’le olan bir anısını anlattı. Yıldırım “Devlette cezasız hiçbir iş olmaz, her hizmetin bir cezası vardır. Hizmet yapmazsanız hiç kusurunuz olmaz, hiç de ceza almazsanız” dedi.  (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.