Binali Yıldırım'dan 'kazandım' açıklaması: Şartlar değişti

Binali Yıldırım'dan 'kazandım' açıklaması: Şartlar değişti

İstanbul'da yeniden yapılan oy sayımlarında aradaki farkın kendisi lehine kapandığını söyleyen AK Parti Adayı Binali Yıldırım seçim gecesi yaptığı 'kazandık' açıklaması içinse "Şartlar değişti" dedi.

AK Parti İstanbul Adayı Binali Yıldırım, yeniden yapılan sayımlar sonucunda aradaki farkın azaldığını söyledi. Yıldırım itirazlarla ilgili detay çalışmaları İlçe Seçim Kurulları’nın tespit ettiği heyetlerin yaptığını ve bilgi veremeyeceğini söyledi. Yıldırım, “Aradaki fark 29 binlerden şu anda 18 bin civarına düşmüş durumda. Bir yandan da işlemeler devam ediliyor. Daha sayılacak çok sandık var. YSK tüm bu süreci yönetecek, daha sonra da kararını açıklayacak. Oy her an değişiyor. Sayımlar devam ediyor. Belirli oranda aradaki farkın azaldığını görüyoruz. Beklemekten başka yapacak faaliyet yok” dedi.

Seçim akşamı 23.25’te kendisine gelen sonuçlara göre ‘kazandım’ açıklamasını yaptığını ancak daha sonra şartların değiştiğini söyleyen Yıldırım, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in bütün oylar yeniden sayılsa bile kendisinin fazladan 6 bin oy alacağı şeklindeki sözleri için de, “Demek bunları hesaplamışlar. Yeniden sayılsın herkes görsün” dedi. Daha sayılacak çok sandık olduğunu belirten Binali Yıldırım, “YSK mazbatayı kime verirse o başkandır. Başka şey söylemek yakışık almaz. Biz sayımın yeniden yapıldığında önde olacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Seçimin iptali gibi bir seçenek olup olmadığı sorusuna ise Yıldırım, “Bu kararların yeri YSK’dır” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.