Binali Yıldırım'dan Berberoğlu açıklaması

Binali Yıldırım'dan Berberoğlu açıklaması

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, cezası onanarak tahliye edilen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun durumuna ilişkin "Bir gerçek var, Sayın Berberoğlu tahliye edildi. Bundan sonraki süreç kendi seyri içinde devam edecek..." açıklamasında bulundu.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin, Enis Berberoğlu’nu 5 yıl 10 ay hapis cezasını onayarak tahliye etmesi nedeniyle vekilliğinin düşürülüp, yeniden cezaevine girebileceği tartışmaları sürerken, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’dan konuya ilişkin açıklama geldi.

Yıldırım, “Hukukçular tartışıyor. Bu tartışmanın ötesinde bir gerçek var. Sayın Berberoğlu serbet kalmıştır bu önemlidir. Bundan sonraki süreç kendi seyrinde devam edecektir” dedi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’na, durdurulan MİT TIR’ları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a ilettiği iddiasıyla yargılandığı davada, ‘gizli kalması gereken bilgileri açıklamak’ suçlamasıyla verilen 5 yıl 10 ay hapis cezasını onamış, milletvekilliği sona erinceye kadar cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine karar vermişti.

Yıldırım, Özbekistan ziyareti öncesi havalimanında yaptığı açıklamada, özetle şunları söyledi:

MECLİS İÇ TÜZÜK ÇALIŞMALARI: Yeni dönemde iç tüzüğün uyarlanması konusu var. Partilere yeni iç tüzükle ilgili tekliflerinizi TBMM’ye getirirseniz bir çalışma yapılabilir demiştim. Şuana kadar gelen bir teklif olmadı.

MHP’NİN AF TEKLİFİ: Bütün grupların vereceği teklifler değerlendirilecektir. TBMM’ye sunulan bütün kanun teklifleri nasıl işlem görüyorsa bu teklif de aynı şekilde işlem görecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.