Binali Yıldırım'a Şeref Madalyası verildi

Binali Yıldırım'a Şeref Madalyası verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Başbakan Binali Yıldırım'a Şeref Madalyası tevcih töreninde konuştu. Erdoğan'ın konuşması sırasında Binali Yıldırım duygusal anlar yaşadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan ve dün TBMM Başkanı seçilen Binali Yıldırım’a Şeref Madalyası tevcih töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasına geçilmeden önce törende Binali Yıldırım’ın hayatını anlatan kısa film gösterildi. Erdoğan’ın konuşması sırasında Binali Yıldırım’ın gözlerinin dolduğu görüldü.

Erdoğan törende  “Sayın Binali Yıldırım, 2002’den beri ülkemizin kalkınması, ülkemizin refahı için ortaya koyduğu çabayla gönlümüzde müstesna bir yer edinmiştir. Bizim burada takdim ettiğimiz madalya sadece devletimiz ve halkımız adına gösterilen fedakarlıklar karşısında fedakarlık nişanesidir. Vatanına imanla bağlı, milletine gönülden sevdalı hizmet ehlini, yeni projeler, yeni eserler ve çok daha büyük projeler için teşvik etmektir. ” ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları;

BAZILARI GİBİ YOLUNU ŞAŞIRMADI: Son 16 yılda millletvekili, Ulaştırma Bakanı ve Başbakan olarak hizmet eden Binali Bey, bundan sonra Meclis Başkanı olarak hizmet etmeye devam edecektir. Uzlaşmacı, kuşatıcı tavrını Meclis Başkanlığı sürecinde de devam ettireceğine inanıyorum. Binali Bey 2002’den beri aldığı görevlerle ülkemizin kalkınması, milletimizin refahı için ortaya koyduğu çabalarla hepimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Bizim burada takdim ettiğimiz madalya, sadece vefa borcumuzun bir nişanesidir. Binali Bey, 40 yıllık yoldaşlığımızda bizleri hiçbir zaman yolda bırakmadığı gibi, bazıları gibi yolunu da şaşırmadı. Gücünü ve itibarını makamından değil; millete yapmış olduğu hizmetlerden alan bir arkadaşımız oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.