Binali Yıldırım istifa edeceğini açıkladı

Binali Yıldırım istifa edeceğini açıkladı

AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Yıldırım, adaylık başvurusu yapıldıktan sonra TBMM Başkanlığı görevinden istifa edeceğini söyledi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Adayı Binali Yıldırım, adaylık başvurusunu yaptıktan sonra TBMM Başkanlığı’ndan istifa edeceğini açıkladı.

Yıldırım, “Adaylık müracaatım yapıldığı andan itibaren Meclis Başkanlığı görevini bırakacağım” dedi.

TBMM Başkanı ve AK Parti İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, CNN Türk’te Buket Aydın’ın sunduğu 40 programına konuk oldu. TBMM Başkanı görevinden istifa edip etmemesi gerektiğiyle ilgili tartışmalara değinen Yıldırım, “Bu istifa meselesiyle vatandaşın gündeminin işgal edilmesine canım çok sıkılıyor. Bizim İstanbul’un geleceğini, sorunlarını konuşmamız lazım” diye konuştu.

Resmen aday olmadığını söyleyen Yıldırım, “Partim aday göstereceğini açıkladı. Yapılmayan bir işlem üzerinden tartışmanın gidiyor olması çok rahatsız edici. Kararımı verdim, adaylık müracaatım yapıldığı andan itibaren Meclis Başkanlığı görevini de bırakacağım. Ben bıraktığım yere tekrar dönüp bakmam. Hayatım boyunca bıraktığım yeri tekrar yönetmeye kalkmadım. Benim için Meclis Başkanlığı meselesi 18 Şubat tarihi itibariyle tamamdır” diye konuştu.

‘AKLIMIN KÖŞESİNDEN GEÇMEYEN ŞEYLER SÖYLENİYOR’

İstifa gerekçeleriyle ilgili soru üzerine Yıldırım, şunları söyledi:

“Tartışmalarla AK Parti’nin yıpratılmak istendiğini savunan Yıldırım, “Ortada adaylık yok sadece niyet beyanı var. Bunun üzerinden bir yıpratma hareketi… Partimizi yıpratma hareketi yapılıyor, şahsımıza bir takım söylemler oluyor. Bunlarla mümkün mertebe muhatap olmak istemedim, uzak durmaya çalıştım. Ancak işin sonunda şuna gönlüm razı gelmiyor: İstifa etti, etmedi gibi bir takım laflarla gündemin meşgul edilmesinin İstanbulluya bir yararı yok.

Bir de hiç aklımın köşesinden hiç geçmeyen şeyler söyleniyor. Esasında geri gelecekmiş de seçimi kaybedip, onun için işi garantiye almak istiyormuş da falan filan… Böyle bir şey yok. Geri dönülmeyen bir yola girdik. Bizim için hedef, 31 Mart akşamı İstanbulluların gönlüne girmek. Hangi görüşten, düşünceden olursa olsun İstanbulluların desteğini alarak bu mübarek şehre hizmet etme fırsatını bulmak.”

‘HDP’NİN ADAY ÇIKARMAMASI BİZİM İÇİN FARK ETMEZ’

HDP’nin İstanbul’da aday çıkarmamasının seçimi nasıl etkileyeceği sorulan Yıldırım, “Bizim açımızdan fark etmez. İster aday çıkarsınlar ister çıkarmasınlar. Biz bunlarla ilgilenmiyoruz. Biz bütün İstanbulluların desteğine talibiz. HDP’nin verdiği mesaj bellidir. ‘Biz Millet İttifakı’nı destekleyeceğiz’ anlamı taşır. Bunu aksini söylemek saflık olur. Kimse Kürtlerin oyunu çantada keklik görmesin. Bunu seçimlerde de göreceğiz” yanıtını verdi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.