Binali Yıldırım: HDP ileride belli olacak

Binali Yıldırım: HDP ileride belli olacak

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Binali Yıldırım, HDP'nin seçimdeki tavrının 'ileride' belli olacağını söyledi.

Yıldırım'ın dün gazetecilerle yaptığı toplantıdan izlenimlerini paylaşan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya bugün yayınlanan yazısında izlenimlerini aktarırken şunları yazdı:

Binali Yıldırım’ın toplantıda en çok dikkatimi çeken vurgusu ise İstanbul’da CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu arasında geçecek yarışla ilgili “Genel seçim, referandum havasına sokulmasın” cümlesiydi.

Yıldırım her nedense böylesi bir havanın “İstanbul’a iyilik vermeyeceğini” düşünüyor. Buna karşın Cumhur İttifakı’nın adayı olduğunu üstüne basarak birkaç kez belirtti Yıldırım. Ancak konuşma yaptığı masanın arkasında yalnızca AKP bayrağı olması eleştirilince şöyle bir arkasına bakarak “Demek ki MHP flamasını atladık” esprisiyle salonu güldürdü...

Yıldırım’ın HDP’nin tavrı ve Kürt seçmenin oylarıyla ilgili yorumları da dikkat çekiciydi. Yıldırım, “PKK’nın Kürtler diye bir meselesi yok. PKK’yı terör örgütü gören, terörü reddeden her İstanbulludan oy talep ediyorum” diyerek mesajını verdi.

“HDP’de sessizlik hâkim. İmamoğlu’na, Millet İttifakı’na açık ya da gizli HDP desteği var mı yok mu? İleride belli olacak” sözleri ise CHP ve İYİ Parti kanadında nasıl yankı bulacak, önümüzdeki günler gösterecek.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.