Binali Yıldırım: Almanya'da akıldan ziyade duygular ön planda

Binali Yıldırım: Almanya'da akıldan ziyade duygular ön planda

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya ile yaşanan gerginlikle ilgili olarak, "Almanya'da akıldan ziyade duygular ön planda" dedi.

Adli Yıl Açılış Töreni ve Yargıtay Onur Günü nedeniyle TBMM’de kokteyl düzenlendi. Kokteyle, Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ve çok sayıda yargı üyesi katıldı. Başbakan Binali Yıldırım, resepsiyona katılan gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde yapılacak bağımsızlık referandumuyla ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Yıldırım, “Sayın Bahçeli ile görüşüyoruz. Aramızda bir görüş farklılığı yok. Kuzey Irak’ta, bölgesel yönetimin yapmaya çalıştığı referandum kararının vahim bir hata olacağını hep söyledik. Aynı şekilde de görüşümüz devam ediyor. Bu referandum yapılmamalı. Yapılınca bölgede sorunlar zaten hat safhada. Yeni sorunlar ilave etmenin ne bölgeye ne de bölge ülkelerine getireceği bir katkı yok” dedi.

‘ALMANYA’DA AKILDAN ZİYADE, DUYGULAR ÖN PLANDA’

Başbakan Yıldırım, Almanya ve Türkiye arasındaki gerginlikle ilgili olarak, “Almanya’da seçim yaklaştı. Seçim üzeri fazla yorum yapmaya gerek yok. Çünkü akıldan ziyade duygu ön planda şu anda. Söylenen her şey Almanya ile Türkiye ilişkilerine olumlu katkı yapmadığı gibi iki toplumun dostluğuna ve güvenine gölge düşürür” ifadelerini kullandı.

‘TEK TİP KIYAFET ÇALIŞMASI HENÜZ BİTMEDİ’

Yıldırım, FETÖ davalarında yargılananlara tek tip kıyafet giydirilmesiyle ilgili çalışmanın devam ettiğini aktardı.

İhraç edildikten sonra Türkiye’ye dönmeyenlerin vatandaşlıktan çıkarılması konusunda, dosyaların tek tek inceleneceğini belirten Yıldırım, “Hukuken Türkiye’ye ye getirisi götürüsü ne bakılacak. Neticede bu vatandaşlıktan çıkarmakla işledikleri suçun, üzerlerine atılı suçtan dolayı lehlerinde bir durum çıkıyorsa tabi ona izin vermememiz lazım. Aksi halde o yönde bir karar alınabilir. O yüzden hepsinin dosyası teker teker hukuki açıdan detaylı bir şekilde incelenmesi gerekir” diye konuştu.

ABD Başkan Yardımcısı Pence’nin görüşme talebiyle ilgili olarak da konuşan Yıldırım, “Arkadaşlar teknik düzeyde karşılıklı çalışıyorlar. İkimizin programı ne zaman denk düşerse planlamış olacağız” dedi.

‘DÜNYA GELECEĞİ ÇILGIN DAVRANIŞLARA BIRAKILMAMALI’

Kuzey Kore’nin hidrojen bombası denemesi ve sonrasında yaşanan gerilimle ilgili de konuşan Yıldırım, şunları söyledi:

“Dünya ne kadar endişeli ise Türkiye’de de o oranda endişeli. Hiçbir şekilde dünya geleceği bir takım çılgın davranışlara bırakılmamalı. Onun için Birleşmiş Milletler basta olmak üzere uluslararası toplum üzerine düşen tüm sorumluluğu üzerine alarak hem Kuzey Kore hem Arakan hem başka bölgelerde yaşanan insanlık suçlarına karşı daha duyarlı daha keskin bir duruş sergilemesi icap eder” dedi. (ANKARA/DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.