Bilstore tüm mağazalarını kapattı

Bilstore tüm mağazalarını kapattı

Lüks giyim firması Bilstore, ekonomik kriz nedeniyle Türkiye'de bulunan 10 mağazasının tamamını kapattı.

Bilsar bünyesinde faaliyet gösteren Bilstore, ekonomik koşullar nedeniyle radikal bir karara imza attı. Türkiye’de lifestyle alışveriş konseptini hayata geçiren Bilstore’un Nişantaşı, Kanyon, Erenköy, Akmerkez  ve Tünel gibi merkezi lokasyonlarda bulunan toplam 10 mağazasının tamamı kapatıldı.

Firma 2005 yılından itibaren Türkiye’de hizmet vermeye başlamıştı. Bilstore mağazası bünyesinde Fred Perry, Nike, Adidas, Costume National, Superga gibi markaların ürünlerini satıyordu.

Bilsar Yönetim Kurulu Başkanı Selman Bilal, sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ekonomik koşulları nedeniyle tekstil alanında ihracata yöneldiklerini, bu nedenle de iç pazarda küçülmeye gittiklerini söyledi. Bilal “Türkiye’deki tüm Bilstore mağazalarını kapattık. Malum yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle ihracata yöneldik. Bu sebepten dolayı Bilstore mağazalarının faaliyetlerini durdurduk” dedi.

‘KAYNAKLARI BİR NOKTADA TOPLUYORUZ’

Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı uzun vadeli bir önlem aldıklarını belirten Bilsar’ın Yönetim Kurulu Başkanı Selman Bilal şu açıklamada bulundu: “Bu dönemde mali kaynakları bir yerde toplamak gerekiyor. Bu sebeple iç pazardaki faliyetlerimizi durdurduk. Daha çok ihracata yöneldik. Bu konuda da başarılıyız. İhracat hacmimiz gayet iyi..”

2005 yılında kapılarını açan Nişantaşı Bilstore daha sonra 10’a çıkan mağazalarıyla ünlü markaların seçilmiş kıyafetlerini, aksesuardan elektroniğe, CD’den kitaba kadar yüzlerce ürünü sunuyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.