Bill Gates: Telefon işletim sistemlerinde Google’ın gerisinde kalmak en büyük hatamdı

Bill Gates: Telefon işletim sistemlerinde Google’ın gerisinde kalmak en büyük hatamdı

Bill Gates’in tüm zamanların en başarılı girişimcilerinden biri olması, kariyerinde hiç hata yapmadığı anlamına gelmiyor.

Village Global’ın düzenlediği etkinlikte konuşan Microsoft'un kurucusu Google’a Android’i piyasaya sürme fırsatı verdiği için hala pişmanlık duyduğunu söyledi.  

“Yazılım piyasasında -özellikle de işletim sistemleri söz konusu olduğunda- kazananın her şeyi aldığını” belirten Gates, “Yaptığım en büyük hata, Microsoft'un kötü yönetimim nedeniyle bir Android işletim sistemi olamaması” dedi.

Gates, “Android, Apple olmayan telefonlar için bir standart. Microsoft’un bunu başarması mümkündü” dedi ve ekledi:

Gerçekten de kazanan her şeyi alıyor. Apple dışında sadece bir işletim sistemine yer var. Peki bunun değeri ne? 400 milyar dolar. Bu para G şirketinde değil de M şirketinde olabilirdi.

Yapılan bu hataya rağmen Microsoft'un hala “çok güçlü” olduğunu söyleyen dolar milyarderi, hata yapmasaydı “Microsoft lider şirketlerden biri değil, lider şirket olurdu”  dedi.

63 yaşındaki Bill Gates, yola çıktığı ilk zamanlarda hafta sonlarına ve tatillere “inanmamak” gibi iş/yaşam dengesinde yaptığı fedakarlıklardan da bahsetti.

30'larına ulaştığında, “bunu nasıl yaptığını hayal bile edemediğini” belirten Gates sonraları düşünce yapısını yumuşattığını belirterek “zamanla hafta sonlarını sevmeye başladım” dedi.

Google, 2005’te Android'i 50 milyon doların (286 milyon TL) üzerinde bir fiyata satın aldı. Forbes’un listesine göre, Gates 102.9 milyar dolar (590 milyar TL) servetle dünyadaki en zengin ikinci kişi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.