Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Covid-19 servisleri yeniden açılıyor

Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Covid-19 servisleri yeniden açılıyor

Bilim Kurulu üyesi, ülke genelindeki vaka artışının 2-4 hafta içinde yoğun bakıma yansıdığını belirterek kapanan Covis-19 servislerinin açılmasına dönük çalışmaların tamamlandığını açıkladı.

Ülke genelinde artış yaşanan korona virüsünü vakalarında dikkat çeken bir açıklama geldi. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alper Şener Bilim Kurulu üyesi, "Kapanan Covid-19 servisleri vardı, onlara yönelik hazırlıklar var. Daha önce bu servislerde çalışan personelin çalışma sistemine dönük planlamalar tamamlandı" dedi.  

İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere birçok kentte Covid-19 vakalarında artış söz konusu. Ekim ayında beklenen furyanın temmuzda yaşandığına dikkat çeken uzmanlar, insanları tedbir almaya çağırıyor. Türkiye’deki vaka artışlarının Omicron alt varyantları BA.4 ve BA.5 ile ilgili olabileceği belirtilirken Çin, İngiltere, Almanya ve İtalya’da da peş peşe tedbirler alınıyor.

'VAKA TIRMANIŞLARI 2-4 HAFTA İÇİNDE YOĞUN BAKIMA YANSIYOR'

Korona virüsü Bilim Kurulu Üyesi İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alper Şener, şunları ifade etti:

“Görev yaptığım hastanede Covid-19 artışlarına yönelik hazırlıklar tamamlandı. Kapanan Covid-19 servisleri vardı, onlara yönelik hazırlıklar var. Daha önce bu servislerde çalışan personelin çalışma sistemine dönük planlamalar tamamlandı. Vaka tırmanışında ortalama 2-4 hafta arasında süreç yatış ve yoğun bakıma yansıyor. Tırmanış trendi 2 hafta oldu, sahada yoğun bakım hizmeti ve yatan hasta hizmeti anlamında lokomotif olan hastanelerde çalışmalar yapılıyor. Büyük ölçüde tamamlandı.

Vakaların nedeni, bağışıklık yelpazesinin daralmış olması. Aşılanma ve bağışık hasta grubu oranı düşüyor. Aşılamanın üstünden aylar geçti. Üçüncü veya hatırlatma dozunu yaptırmayanlar virüse duyarlı hale geldi. Bu arttıkça vaka sayıları artıyor. Küçük çocuklarda da pozitif vakalar arttı."

 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.