Bilim insanları uyarıyor: Sabah yatağınızı toplamayın!

Bilim insanları uyarıyor: Sabah yatağınızı toplamayın!

Sabahları yatağı toplamak yanlış bir hareket. Çünkü, 1.5 milyon akarı harekete geçirmiş oluyorsunuz.

Çoğumuz sabah kalktığımızda işe ya da okula yetişmek için acele ederken bir taraftan da yatağımızı toplarız. Artık yatak toplama işini sonraya bırakmanız konusunda uzman tavsiyesi var.

Bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre, yataktan kalkar kalkmaz yatak toplamaya başladığınızda yaklaşık 1500000 (bir milyon beşyüz bin) toz akarı harekete geçiyor.
akar.jpg
Toz akarları vücudumuzdan dökülen deri parçalarıyla besleniyor ve siz yatağı toplamaya başladığınızda toz akarları için de parti başlıyor.

2005 yılından bu yana yapılan çalışmalar gösteriyor ki yatağa dökülen deri parçalarına ter ve tüyler karıştığında bu toz akarlarını harekete geçirmiş oluyorsunuz.

Bilim adamlarının tavsiyesi yatağı olduğu gibi bırakıp bir müddet havalanmasını sağlamak. Aksi halde en az bir buçuk milyon toz akarını bir araya toplayarak sağlığınızı tehdit etmesine yol açabilirsiniz. (Duvar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.